Charles University Third Faculty of Medicine

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Vinohrady Terveydenhuollon kampus aloitti kehityksen alussa 20-luvulla, jonka jälkeen on kaupungin reuna. Vuonna 1902, keisari Franz Joseph avasin Vinohradyn sairaalan ensisijaisena sairaalan kansalaisten Královské Vinohradyn ja Žižkov piirit. Vuonna 1925 valtion Health Institute oli avaamal sen läheisyydessä. Molemmat toimielimet pian alkoivat soittaa keskeinen rooli terveydenhuollon kehittämistä Prahassa, Böömissä ja Tšekkoslovakiassa. Ennen jako lääketieteellisen tiedekunnan vuonna 1953, sekä toimielimiin tarjoillaan koulutusta lääketieteen opiskelijoille, joka perustuu järjestelmälliseen toimintaan niiden huomionarvoista henkilökunnan.

Niistä Vinohrady sairaalassa oli nimittäin Prof. Silmätautien Josef Janků, löytäjä oftalmisen toksoplasmoosi (M. Jankumi); Prof. Lung ja Vatsaleikkaukset Emerich Polák; perustaja Tsekin plastiikkakirurgian professori František Burian. Kun WWII: perustaja Tšekkoslovakian diabetologian Prof. Jiří Syllaba, kuuluisa kardiologi professori Vratislav Jonáš, perustaja Tsekin lapsipotilaiden hematologian Dr. Jiří Janele, Prof. of Neurology J. Sebek, Prof. oikeuslääketieteen E. Knobloch tai johtajan Psychiatric Institute doc. V. Petran.

Valtion Health Institute henkilökunta nimittäin: Prof. Ivan Honl, joka perustettiin ensimmäinen terapeuttinen Pasteur Institute terrritory meidän valtion. Henkilökunta Tämän instituutin osallistunut useisiin maailmanlaajuisesti ohjelmia Maailman terveysjärjestön toisen maailmansodan jälkeen, muiden muassa maailmanlaajuista poistamista pienten rokko (Prof. Karel Raška). Perustuu niin rikas perinne, oli mahdollista perustaa uusi lääketieteellisen tiedekunnan on Vinohradyn terveydenhuollon kampuksen.

Meidän tiedekunnan viittaa perinteen lääketieteen opinnot Kaarlen yliopistossa, sillä se oli yksi neljästä perus aiheita heti sen perustamisesta vuonna 1348. Lukuvuodesta 1882/83, lääketieteellisen tiedekunnan, aivan kuten muualla yliopiston, jaettiin kahteen osaan - Saksan ja Tsekin. 17. marraskuuta 1939 yhdessä kaikkien muiden tsekkikoulut, Tsekin osa yliopiston suljettiin. Tämä väliaikainen pysähtyminen Czech koulutus kesti asti 1945. Sitten, yhdessä koko Saksan University, Saksan lääketieteellisen tiedekunnan lakkautettiin. Sen omaisuus luovutettiin Tsekin lääketieteellisen tiedekunnan. Vuonna 1953 opetusministeriön korkeakoulu jaettu lääketieteellisen tiedekunnan Prahassa kolmeen erilliseen tiedekuntaa: Yleislääketieteen tiedekunta (mukaan lukien suutautioppia), tiedekunnan Pediatrics, ja tiedekunnan Hygiene. Jälkimmäinen muutettiin nykyiseen 3rd lääketieteellisen tiedekunnan vuonna 1990.The että uusi riippumaton tiedekunnan Hygiene luotiin vuonna 1953 toi joitakin perustavaa laatua olevia muutoksia: tämä tiedekunta säilynyt lääketieteen keskittyä, vaikka se on erikoistunut aloilla hygieniaa ja ennaltaehkäisy. Yhtäältä tämä erikoistuminen voivat kehittää kaikkien alojen hygienian meidän sodan jälkeisessä lääke, mutta toisaalta se samalla rajoitetaan ja rajoitti opiskelijoiden toteutumisen kliinisessä työssä.

Lääketieteellinen opetusta kommunistivallan leimasi melko kaavamaisia ​​ja cadre lähestymistapaa. Vuodesta marraskuu 1989 olemme pystyneet suorittamaan kaikki merkittäviä muutoksia organisaatiossa tiedekunnan edellytys toteutumista uuden opetussuunnitelman ja tutkimus uudistuksia. Nimi tiedekunnan muutettiin 3rd lääketieteellisen tiedekunnan, Charles University, jossa korostettiin sen ensisijainen yleinen painopiste. Assoc. Prof. Cyril Höschl, MD, oli ensimmäinen dekaani valittujen vapaissa vaaleissa vallankumouksen jälkeen vuonna 1989. Academic senaatti perustettiin sitten yhdessä tieteellisen neuvoston, joka nykyään hankkii paljon jäljellä ulkomaisia ​​jäseniä. Oli kilpailuja kaikille johtava tehtävissä erityisesti Institutes, klinikoiden ja muiden yliopistojen kantoja. Opetussuunnitelma on uudistettu siten, että opintosuunnitelma heijastaa yleistä suuntaa tiedekunnan integroida kehittynyt alue ennaltaehkäisevää aiheista. Paljon työntekijöitä erilaisista osien terveysministeriön ja Academy of Sciences Tšekin osallistuvat suoraan pedagogisesta sekä tutkimustoiminta tiedekunnan.

Syyskuussa 1992 uuden tiedekunnan rakennuksen Ruská kadulla avattiin. Se taloa Dean kanslia, erilaiset teoreettiset osastot, osastot hygienia- ja ennaltaehkäisevän aiheita, ja viimeisenä mutta ei vähäisimpänä, Center for Scientific Information, vastikään perustettu vuonna 1992. Toukokuussa 1991 Margaret M. Bertrand, kanadalainen professori Englanti kieli, perustettiin palkinnon paras oppilas tiedekunnan voidaan myöntää vuosittain Valmistujaistilaisuus. Olosuhteet Tutkimus ja tieteellinen työ ovat parantuneet avaamisen hiljattain rakennettu 6. kerroksessa tärkeimmistä tiedekunnan rakennuksessa toukokuussa 2000 mahtuu mm ravitsemusyksikkö ja laboratoriot kemian ja molekyylibiologian. Parantuneet edelleen on tullut toukokuuta 2006 recontructed osan Nursing kollegion Ruská 91 missä Department of Medical Ethics, hoitotyö ja vieraat kielet perustuvat nyt. Opiskelijan vierailut ulkomailla ovat tulossa pysyvin osa opetusta tiedekunnan. Osallistuminen kansainvälisiin tieteen ja tutkimuksen ohjelmat ja luentoja ulkomaisten asiantuntijoiden avulla tiedekunnan levittää siipiään ja luoda uusia molempia osapuolia hyödyttävää tieteellistä apurahoja. Tämä helpottaa laadun parantamista opetusmateriaalin, tutkimuksia uusien menetelmien, menettelyjä, ja lähestymistavat, mikä luo tekniset edellytykset välttämätöntä saavuttaa parempi koulutus.

  1. Lääketieteellinen tiedekunta Siirretään sen opetus astetta paljon jäljellä persoonia kolmen viime vuoden aikana, kaikkein näkyvin olivat: Prof. Zdeněk Neubauer biologiassa, Doc. Ivan M. Havel tekoälyyn ja professori Luboslav Starka endokrinologiaan. Samaan aikaan useat kymmeniä luentoja tunnettuja ulkomaisia ​​asiantuntijoita pidettiin risteykset tiedekunnan. Olkaamme mainita ainakin Nobelin neurofysiologian Prof. J. Eccles, kuuluisa psykiatrian erikoislääkäri professori P. Grof, ja Daseinin-analyyttinen Prof. Condrau. Ehdottama tieteellinen neuvosto tiedekunnan, Sir Karl Raimund Popper (1902-1996), epistemologist, avoimen yhteiskunnan kannattaja, yksi suurimmista filosofeista vuosisadan sai aste kunniatohtoriksi lääketieteessä 25. toukokuuta 1994 alkaen. 3. Lääketieteellinen tiedekunta oli osapuolena myöntäessään kunniatohtorin johonkin discoverers DNA, nobelisti, professori James Watson. Samoin, kun 650-vuotisjuhlaa ja Kaarlen yliopiston säätiö, ehdotimme, että toinen Nobelin maailmanlaajuisesti tunnettu neurofysiologiksi, professori Huxley Iso-Britanniasta, voidaan myös myöntää kunniatohtorin vuonna 1998.

MUDr. P. Čech meidän tiedekunnan aloitti sijoittaminen kunniajäsen plakkien muistoksi nobelisti lääketieteen Mr. ja rouva Cori niiden syntymäpaikka taloja Salmovska ja Petrska kadut Prahassa hankkeen puitteissa Praha-Euroopan kulttuuripääkaupunki 2000. Välistä yhteistyötä yksittäisten Tiedekunnat yliopiston, erityisesti lääketieteellisen tiedekunnan, on kasvussa. Yliopisto tukee tervettä kilpailua urheilutoimintaan keskuudessa tiedekuntien, ja opiskelijat osallistuvat myös erilaisissa sosiaalisissa ja kulttuuritapahtumien paitsi tässä maassa, mutta ulkomailla. Tiedekunta julkaisee VITA NOSTRA lehteä, mikä akateemisen yhteisön elämässä ja jotka edustavat erilaisia ​​puolin tiedekunnan kahdessa toiminnallisesti erillistä kysymystä: VITA NOSTRA REVUE, neljännesvuosittain kokoelma artikkeleita, selostuksen ja heijastukset, ja VITA NOSTRA SERVIS, tiedotteen joka tulee ulos viikoittain. Lukuvuonna 1991/92 tiedekunnan otti ulkomaisten opiskelijoiden General Medicine kanssa Focus ehkäisemistä. Opetuskielenä on Englanti. Oikeudet ja velvollisuudet ulkomaisten opiskelijoiden on määrätty allekirjoitettujen sopimusten välillä opiskelija ja tiedekunnan dekaani.

Uusi nykyaikaisen lääketieteen lääkäreitä heijastuvat uuden opetussuunnitelman of Medicine, joka tiedekunnan on toteuttanut vuodesta lukuvuoden 1996/97.

Opetuksen perusta 3. LF sisältää tiedekunnan sairaalan Královské Vinohradyn Psychiatric Centre Praha, sairaala Na Bulovce, Thomayer sairaala, Institute for äitien ja lasten, sairaala Na Homolce, Keski Sotilassairaala ja National Institute of Public Health. Tunnettuja asiantuntijat Tšekin tiedeakatemian ja Institute of Clinical and Experimental Medicine osallistuvat myös opetukseen.

Sijainnit

Praha

Osoite
Third Faculty of Medicine
Charles University in Prague
Ruská 87, 100 00 Prague 10
Czech Republic

Praha, Praha, Tšekki

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin