Lue virallinen kuvaus

Protestantti Teologisen tiedekunnan (Alun perin nimellä Hus Tšekkoslovakian protestantti Teologisen tiedekunnan) Perustettiin Prahassa 28 huhtikuu 1919. Ennen ensimmäistä maailmansotaa oli ollut monia rajoituksia protestanttien Tšekin alueesta (jotka kuuluivat katolinen Itävallassa tuolloin) ja ehdokkaita ministeriön piti mennä Wien opiskelemaan. Perustamalla uuden Tšekkoslovakian valtio sodan jälkeen tuli täyttä uskonnonvapautta.

Uudistettu ja luterilainen protestantit yhdistyneet muodostamaan evankelisen kirkon Tsekin Veljet, ja yksi sen ensimmäisistä toimista oli luoda tiedekunta protestanttisen teologian kouluttaa teologian opiskelijoiden että muista kirkoista. Ensimmäisenä vuonna sen olemassaolon tiedekunnan oli 14 opiskelijoille, mutta tämä pian kasvoi 78 vuonna 1923 ja 160 vuonna 1929. Naiset aloittivat opiskelee tiedekunnassa vuonna 1922; niiden määrä lisääntyi huomattavasti, kun kirkolliskokous evankelisen kirkon Tsekin Brethren päätti vihkiä naisia ​​ministeriön vuonna 1953. Saksan miehityksen aikana tiedekunnan suljettiin, yhdessä useimpien muiden korkeakoulujen, mutta se jatkaa toimintaansa, kun toinen maailmansota oli ohi. Vuonna 1949-50 oli 230 opiskelijaa.

Vuonna 1950 kommunistinen valtio päätti, että tiedekunnan tulisi jakaa kahteen koulua: Hus Teologisen tiedekunnan opiskelijoille Tšekkoslovakian Hussilaissotien kirkon, ja Comenius protestanttisen Teologisen tiedekunnan opiskelijoille evankelisen kirkon Tsekin Brethren ja pienempien kirkkojen. Alle kommunistit Comenius tiedekunnan kokenut monia vaikeuksia ja opiskelijoiden määrä laski alle 100. Useimpien 1950 ja 1960 Dean oli johtava Tsekin protestanttinen teologi Josef Lukl Hromádka. Kaaduttua kommunistihallinnon vuonna 1989, uusia mahdollisuuksia avautui Comenius tiedekunnan. Oli valtava kasvu opiskelijoiden määrää. Vuonna 1990 Comenius tiedekunnan sisällytettiin Kaarlen yliopistossa ja nimettiin protestanttisen teologinen tiedekunta. Vuonna 1995 se muutti suurempiin tiloihin nykyiselle paikalleen. Vuosina 2007-2008 tiedekunnassa oli noin 500 opiskelijaa ja noin 25 opetushenkilökuntaa.

Tiedekunnan Seal ja sen Symbol

Think - Act - Speak: Theology Salt

Jotkut pohdintoja tunnuksen tiedekunnan Pavel Filipi Kun Praha protestanttinen Teologisen tiedekunnan perustettiin vuonna 1919, sen perustajat joutuivat yksi pieni tehtävä, lisäksi monia muita suuria markkinoita: kuinka esittää symbolisesti perinteiden ne pohjalta ja tavoitteet mihin pyrittiin. Näin ollen ne on suunniteltu uusi tunnus, joka on yhä käytössä, koska sinetti tiedekunnan.

Miten sen symboliikka on ymmärrettävä?

Keskustassa pyöreä muotoilu näemme malja. Tämä symbolisoi kyllin selvästi yhteys perintö Tsekin uskonpuhdistuksen, erityisesti Hussilaissotien uskonpuhdistuksen, joka uudelleen vastaanoton malja mukaan maallikoiden klo juhlia ehtoollisen. Vuonna 1417 koko teologinen tiedekunta Prague University vaati ehtoollista alle Molempien ottaen puoli kierrosta ja siten vaarantanut sen olemassaolon: vuoden kuluessa neuvoston Constance oli peruuttanut luvan opettaa. Valitessaan tämä symboli, uusi tiedekunnan osoittanut, että se oli sitoutunut malja (kaikki tämä saattaa aiheuttaa) aivan kuten Hussites ollut, ja että se ei hyväksy minkäänlaista pappisvallaksi myös teologinen pappisvaltaisuus.

Vuonna yläosan pyöreän suunnittelu voimme lukea latinan sanoista: sapere, Agere, LOQUI, mikä tarkoittaa in Englanti: ajatella, teko, puhua. Historiallinen alkuperä Tämän motto palaa Jan Amos Comeniuksen (Comenius), viimeinen piispa vanhan Unity veljien. Valinta näiden ehtojen ja miten ne liittyvät toisiinsa voidaan ymmärtää ilman lisäselvityksiä. Teologia Uuden tiedekunnan haluaa viljellä pitäisi olla tieteellinen, joka edellyttää tiukkaa älyllisen; sen pitäisi olla käytännöllisiä, joka jatkuu toiminta; ja lopuksi, se olisi perustuttava vuoropuheluun, joissa torjutaan kaikki muut keinot levittävät totuutta lisäksi Word. Järjestys, jossa termit sijoitetaan on ehkä yllättävää, joissa "puhuvat" kolmannella sijalla, joka muodostaa huipentuma motto. Mutta tämä yllätys katoaa kun muistamme valtava merkitys Tsekin uskonpuhdistuksen kiinnitetty vapautta Jumalan sanan. Vapaasti julistaa vapauttava Sana on sinänsä "vapain toimien" (actus liberimus omnium) ja pystyy vapauttaa kristinuskon sen Babylonian vankeudessa. Uudestaan ​​ja uudestaan, jopa aikoina eniten sortoa, Tsekin Protestantteja ovat kokeneet, että "Jumalan Sana ei ketjutettu" (2 Tim. 2: 9), ja että päinvastoin se luo tilaa sananvapauden itsensä ympäri. Jatkona tälle kokemusta ja perinnettä, tiedekunnan perustajat sitoutuivat perustamisesta tiedekunnan turvapaikkana sananvapautta, juuret vapautta Jumalan sanan.

Vuonna keskiosassa tunnuksen, vasemmalla ja oikealla puolella malja, on arvoitus muodossa kaksi viittausta Raamattu - Moos 02:13 ja Mark 09:49. Molemmissa kohdissa sana "suola" (Latin sal) löytyy. Yhteys motto ja Kirjoitukset lainaukset tulee selväksi, kun ymmärrämme, että alkukirjaimet kolme sanaa motto (Sapere, Agere, Loqui) muodostavat yhdessä latinan sanasta SAL.

Mutta mitä on teologian ja teologinen tiedekunta tekemistä suolaa? Mikä johti edeltäjiemme jotka valitsivat tunnuksen muotoilusta valita nämä kaksi kohtaa joukosta monin paikoin Raamatussa jossa suola on mainittu? Tänään voimme vain arvailla exegesis heillä oli mielessään. Voimme kuitenkin olla kohtuullisen varma siitä, että versio lainaus Mark että heillä oli heidän edessään oli sellainen, joka ei ehkä vahvistavat alkuperäisen käsikirjoituksia, mutta löytyy usein reformoidut raamatunkäännöksistä. Tämän version, Jeesuksen sanat olivat: "Jokainen uhri on suolataan suolalla." Olemme iski se, että kummassakin kulkee sana "suola" liittyy läheisesti käsitteeseen uhriin. Moos 02:13 käskee: "te kausi kaikki ruokauhrin suolalla. Älä jätä suola liiton sinun Jumalasi ulos ruokauhrin. Lisää suola kaikkiin tarjontaa. "Teologian viittauksena uhraamaan? Oliko perustajat tiedekunnan haluaa korostaa, että tiedekunnan olisi edelleen suunnata huomiota ydin kristillisen sanoman - Kristuksen uhri ristillä? Voi olla. Mutta ehkä heillä oli jotain muuta mielessä, kun he suunnittelivat tunnuksen. Sillä molemmissa lainauksia suolaa kutsutaan ylimääräinen ainesosa, joka tulee liuottaa ja hajallaan uhriin. Ja tämä itse liukenemista ja itsensä leviäminen on yksi perustoiminnot teologian. Kyseenalaistamalla oman vaistot itsesäilytyksen se sitoutuu sen koko ajattelun, toiminnan ja puhuminen palvelukseen niin kristittyjen ja kansalaistoiminnan yhteisöt, varoittaa ja suojaa niitä korruptiosta itsekkyyden, ja kannustaa heitä palvelemaan epäitsekkäästi jotka pidetään vähäisin tässä maailmassa. Näin teologia voi omalta osaltaan pyritään varmistamaan, että ihmisen perhe ei menetä ulottuvuus itsekieltäytymisen ja vapaaehtoisen luopumisen, jota ilman ihmisarvoisen elämän eivätkä rauhanomaista rinnakkaiseloa ovat mahdollisia.

Ohjelmien opetuskielet:
  • Englanti
  • Czech

Tämä koulu tarjoaa myös:

PhD

Charles University Protestant Theological Faculty

Historiallisen ja systemaattisen teologian alan tohtorikoulutuksen tarkoituksena on, että opiskelijat kehittävät tavalliseen tapaan kehittyneitä opintoja varten kykyään a ... [+]

Historiallisen ja systemaattisen teologian alan tohtorikoulutuksen tarkoituksena on, että opiskelijat kehittävät tavalliseen tapaan kehittyneitä opintoja varten kykyään ajatella teologisesti ja syventää tietämystään teologisesta perinteestä historiallisissa ja systemaattisissa ulottuvuuksissaan asiantuntijalle taso. Opiskelija oppii kriittisesti analysoimaan ja pohtimaan omalla alallaan hankittuja tietoja ja menetelmiä sekä tulkitsemaan niitä sekä omassa erityisympäristössään että nykyaikaisen tieteellisen tiedon monitieteellisissä asetuksissa. Väitöskirjaprojektin aiheista riippuen niiden opinnot keskittyvät tiettyyn historiallisen tai systemaattisen teologian erikoisalaan (esimerkiksi kirkon historia, dogman historia, systemaattinen teologia tai dogmatics), mutta samalla säilytetään asianmukainen leveys ja monitieteinen suuntautuminen, joka koskee kaikkia teologian aloja.... [-]

Tšekki Praha
Request Info
Englanti,Saksan kieli
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Protestant Theological Faculty

Raamatun teologian alan tohtorikoulutuksen tarkoituksena on, että opiskelijat kehittävät tavalliseen tapaan kehittyneitä opintoja varten kykyään ajatella teologisesti ja ... [+]

Raamatun teologian alan tohtorikoulutuksen tarkoituksena on, että opiskelijat kehittävät tavalliseen tapaan kehittyneitä opintoja varten kykyään ajatella teologisesti ja syventää tietämystään asiaan liittyvissä raamatullisissa teologian aloilla asiantuntijatasolla.

Kenttä kattaa kaikki Raamatun erikoisopinnot, kuten teologiset, kirjalliset ja historialliset tekijät. Tutkimukset keskittyvät joko Vanhan testamentin tai Uuden testamentin kenttään. Niihin kuuluu Raamatun tekstien tutkiminen niiden uskonnollisten ja kulttuuriperinteiden kannalta. Opinnäytetyöprojektista riippuen opinnot voivat käsitellä tekstillisiä, kielellisiä, kirjallisia, kirjallisia ja historiallisia, historiografisia, uskonnollisia tai kulttuurisia kysymyksiä. Tavallisesti heidän on myös esitettävä kysymyksiä teologisesta profiilista tai Raamatun yleisestä todistuksesta asiaankuuluvista teologisista kysymyksistä ja käsiteltävä myös ymmärryksen, viestinnän ja tulkinnan kysymyksiä. Raamatun opinnäytetyöalaan kuuluvat myös niihin liittyvät erikoisalat - esimerkiksi antiikin ja klassisen kielen filologia, antiikin Lähi-idän kirjallisuus sekä antiikin tärkeimmät kulttuurit, uskontojen fenomenologia ja uskontojen tutkimus. antiikin historia, asianomaisten alueiden arkeologia ja historiografia - ja myös pohdiskelu metodologioista raamatullisessa kentässä, hermeneuttisissa kysymyksissä ja raamatullisen tutkimuksen historiassa ja sen nykyisissä suuntauksissa. Tutkimukset ovat asianmukaisesti sidoksissa muiden teologisten alojen kanssa, ja niillä on muiden teologisten alojen tavoin monialainen ulottuvuus.... [-]

Tšekki Praha
Request Info
Englanti,Saksan kieli
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Protestant Theological Faculty

Käytännön ja ekumeenisen teologian ja teologisen etiikan alan tohtorikoulutuksen tarkoituksena on, että opiskelijat kehittävät tavalliseen tapaan kehittyneitä opintoja va ... [+]

Käytännön ja ekumeenisen teologian ja teologisen etiikan alan tohtorikoulutuksen tarkoituksena on, että opiskelijat kehittävät tavalliseen tapaan kehittyneitä opintoja varten kykyään ajatella teologisesti ja syventää tietämystään teologisesta perinnöstä ekumeenisessa, käytännöllisessä, ja eettiset ulottuvuudet asiantuntijatasolla. Opiskelija oppii kriittisesti analysoimaan ja pohtimaan omalla alallaan hankittuja tietoja ja menetelmiä sekä tulkitsemaan niitä sekä omassa erityisympäristössään että nykyaikaisen tieteellisen tiedon monitieteellisissä asetuksissa. Väitöskirjaprojektin aiheista riippuen niiden opinnot keskittyvät ekumeenisen tai käytännön teologian alan erikoistumiseen (esim. Homiletics, kateketiikka, poimenics, käytännön ekklesiologia, hymnologia tai missiologia) tai teologisesta etiikasta tai kristillisestä sosiaalinen työ (diaconia). Samaan aikaan he säilyttävät kuitenkin riittävän laaja-alaisen näkökulman ja monialaisen suuntautumisen, joka koskee kaikkia teologian aloja.... [-]

Tšekki Praha
Request Info
Englanti,Saksan kieli
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi
Charles University Protestant Theological Faculty

Uskonnonfilosofian alan tohtorikoulutuksen tarkoituksena on, että opiskelijat kehittävät tavanomaisella tavalla kehittyneitä opintoja varten kykyään tutkia, käyttää filos ... [+]

Uskonnonfilosofian alan tohtorikoulutuksen tarkoituksena on, että opiskelijat kehittävät tavanomaisella tavalla kehittyneitä opintoja varten kykyään tutkia, käyttää filosofisia välineitä ja lähestymistapoja, uskonnollisia ilmiöitä ja kysymyksiä, jotka liittyvät ihmiskulttuurin uskonnolliseen ulottuvuuteen, mukaan lukien teologinen ajatus ja sen perinteet. Opiskelija oppii pohtimaan kriittisesti näitä lähestymistapoja ja niiden tuloksia sekä tulkitsemaan niitä sekä omassa yhteydessä että nykyisen akateemisen tiedon puitteissa. Suoraan yhteydessä monitieteelliseen luonteeseenan tämä opinto-ohjelma kehittää monimutkaisten kysymysten analysoimiseksi tarvittavia taitoja, ja opiskelijat oppivat yhdistämään erilaisia asiantuntijanäkymiä ja diskursseja arvioidessaan erityisiä havaintoja ja testaamalla hypoteeseja ja samalla varmistamalla, että käytetyt menetelmät ovat asianmukaisia ajattelu on tarkka, ja monimutkaisia tai kiistanalaisia ongelmia ilmaistaan selkeästi. Opinto-ohjelma ei ainoastaan johda asiantuntemuksen ja taitojen hankkimiseen, vaan myös kehittää kykyä ymmärtää muita kuin perinteisiä näkemyksiä, käsitteitä, opetuksia ja teorioita, kasvattaa argumentatiivisia lähestymistapoja kriittiseen keskusteluun ja kehittää kyky arvioida itseään ja muotoilla omaa mielipidettään tai kantaa.... [-]

Tšekki Praha
Request Info
Englanti,Saksan kieli
Full-time
4 vuotta
Kampus
Kampuksella ja verkossa
Lue lisää suomeksi

Charles University in Prague

Sijainnin osoite
Protestant Theological Faculty
Charles University in Prague

Černá 9,
P.O.Box 529
CZ-115 55 Praha 1
Czech Republic

Prague, Praha, CZ