Charles University Protestant Theological Faculty

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Protestantti Teologisen tiedekunnan (Alun perin nimellä Hus Tšekkoslovakian protestantti Teologisen tiedekunnan) Perustettiin Prahassa 28 huhtikuu 1919. Ennen ensimmäistä maailmansotaa oli ollut monia rajoituksia protestanttien Tšekin alueesta (jotka kuuluivat katolinen Itävallassa tuolloin) ja ehdokkaita ministeriön piti mennä Wien opiskelemaan. Perustamalla uuden Tšekkoslovakian valtio sodan jälkeen tuli täyttä uskonnonvapautta.

Uudistettu ja luterilainen protestantit yhdistyneet muodostamaan evankelisen kirkon Tsekin Veljet, ja yksi sen ensimmäisistä toimista oli luoda tiedekunta protestanttisen teologian kouluttaa teologian opiskelijoiden että muista kirkoista. Ensimmäisenä vuonna sen olemassaolon tiedekunnan oli 14 opiskelijoille, mutta tämä pian kasvoi 78 vuonna 1923 ja 160 vuonna 1929. Naiset aloittivat opiskelee tiedekunnassa vuonna 1922; niiden määrä lisääntyi huomattavasti, kun kirkolliskokous evankelisen kirkon Tsekin Brethren päätti vihkiä naisia ​​ministeriön vuonna 1953. Saksan miehityksen aikana tiedekunnan suljettiin, yhdessä useimpien muiden korkeakoulujen, mutta se jatkaa toimintaansa, kun toinen maailmansota oli ohi. Vuonna 1949-50 oli 230 opiskelijaa.

Vuonna 1950 kommunistinen valtio päätti, että tiedekunnan tulisi jakaa kahteen koulua: Hus Teologisen tiedekunnan opiskelijoille Tšekkoslovakian Hussilaissotien kirkon, ja Comenius protestanttisen Teologisen tiedekunnan opiskelijoille evankelisen kirkon Tsekin Brethren ja pienempien kirkkojen. Alle kommunistit Comenius tiedekunnan kokenut monia vaikeuksia ja opiskelijoiden määrä laski alle 100. Useimpien 1950 ja 1960 Dean oli johtava Tsekin protestanttinen teologi Josef Lukl Hromádka. Kaaduttua kommunistihallinnon vuonna 1989, uusia mahdollisuuksia avautui Comenius tiedekunnan. Oli valtava kasvu opiskelijoiden määrää. Vuonna 1990 Comenius tiedekunnan sisällytettiin Kaarlen yliopistossa ja nimettiin protestanttisen teologinen tiedekunta. Vuonna 1995 se muutti suurempiin tiloihin nykyiselle paikalleen. Vuosina 2007-2008 tiedekunnassa oli noin 500 opiskelijaa ja noin 25 opetushenkilökuntaa.

Tiedekunnan Seal ja sen Symbol

Think - Act - Speak: Theology Salt

Jotkut pohdintoja tunnuksen tiedekunnan Pavel Filipi Kun Praha protestanttinen Teologisen tiedekunnan perustettiin vuonna 1919, sen perustajat joutuivat yksi pieni tehtävä, lisäksi monia muita suuria markkinoita: kuinka esittää symbolisesti perinteiden ne pohjalta ja tavoitteet mihin pyrittiin. Näin ollen ne on suunniteltu uusi tunnus, joka on yhä käytössä, koska sinetti tiedekunnan.

Miten sen symboliikka on ymmärrettävä?

Keskustassa pyöreä muotoilu näemme malja. Tämä symbolisoi kyllin selvästi yhteys perintö Tsekin uskonpuhdistuksen, erityisesti Hussilaissotien uskonpuhdistuksen, joka uudelleen vastaanoton malja mukaan maallikoiden klo juhlia ehtoollisen. Vuonna 1417 koko teologinen tiedekunta Prague University vaati ehtoollista alle Molempien ottaen puoli kierrosta ja siten vaarantanut sen olemassaolon: vuoden kuluessa neuvoston Constance oli peruuttanut luvan opettaa. Valitessaan tämä symboli, uusi tiedekunnan osoittanut, että se oli sitoutunut malja (kaikki tämä saattaa aiheuttaa) aivan kuten Hussites ollut, ja että se ei hyväksy minkäänlaista pappisvallaksi myös teologinen pappisvaltaisuus.

Vuonna yläosan pyöreän suunnittelu voimme lukea latinan sanoista: sapere, Agere, LOQUI, mikä tarkoittaa in Englanti: ajatella, teko, puhua. Historiallinen alkuperä Tämän motto palaa Jan Amos Comeniuksen (Comenius), viimeinen piispa vanhan Unity veljien. Valinta näiden ehtojen ja miten ne liittyvät toisiinsa voidaan ymmärtää ilman lisäselvityksiä. Teologia Uuden tiedekunnan haluaa viljellä pitäisi olla tieteellinen, joka edellyttää tiukkaa älyllisen; sen pitäisi olla käytännöllisiä, joka jatkuu toiminta; ja lopuksi, se olisi perustuttava vuoropuheluun, joissa torjutaan kaikki muut keinot levittävät totuutta lisäksi Word. Järjestys, jossa termit sijoitetaan on ehkä yllättävää, joissa "puhuvat" kolmannella sijalla, joka muodostaa huipentuma motto. Mutta tämä yllätys katoaa kun muistamme valtava merkitys Tsekin uskonpuhdistuksen kiinnitetty vapautta Jumalan sanan. Vapaasti julistaa vapauttava Sana on sinänsä "vapain toimien" (actus liberimus omnium) ja pystyy vapauttaa kristinuskon sen Babylonian vankeudessa. Uudestaan ​​ja uudestaan, jopa aikoina eniten sortoa, Tsekin Protestantteja ovat kokeneet, että "Jumalan Sana ei ketjutettu" (2 Tim. 2: 9), ja että päinvastoin se luo tilaa sananvapauden itsensä ympäri. Jatkona tälle kokemusta ja perinnettä, tiedekunnan perustajat sitoutuivat perustamisesta tiedekunnan turvapaikkana sananvapautta, juuret vapautta Jumalan sanan.

Vuonna keskiosassa tunnuksen, vasemmalla ja oikealla puolella malja, on arvoitus muodossa kaksi viittausta Raamattu - Moos 02:13 ja Mark 09:49. Molemmissa kohdissa sana "suola" (Latin sal) löytyy. Yhteys motto ja Kirjoitukset lainaukset tulee selväksi, kun ymmärrämme, että alkukirjaimet kolme sanaa motto (Sapere, Agere, Loqui) muodostavat yhdessä latinan sanasta SAL.

Mutta mitä on teologian ja teologinen tiedekunta tekemistä suolaa? Mikä johti edeltäjiemme jotka valitsivat tunnuksen muotoilusta valita nämä kaksi kohtaa joukosta monin paikoin Raamatussa jossa suola on mainittu? Tänään voimme vain arvailla exegesis heillä oli mielessään. Voimme kuitenkin olla kohtuullisen varma siitä, että versio lainaus Mark että heillä oli heidän edessään oli sellainen, joka ei ehkä vahvistavat alkuperäisen käsikirjoituksia, mutta löytyy usein reformoidut raamatunkäännöksistä. Tämän version, Jeesuksen sanat olivat: "Jokainen uhri on suolataan suolalla." Olemme iski se, että kummassakin kulkee sana "suola" liittyy läheisesti käsitteeseen uhriin. Moos 02:13 käskee: "te kausi kaikki ruokauhrin suolalla. Älä jätä suola liiton sinun Jumalasi ulos ruokauhrin. Lisää suola kaikkiin tarjontaa. "Teologian viittauksena uhraamaan? Oliko perustajat tiedekunnan haluaa korostaa, että tiedekunnan olisi edelleen suunnata huomiota ydin kristillisen sanoman - Kristuksen uhri ristillä? Voi olla. Mutta ehkä heillä oli jotain muuta mielessä, kun he suunnittelivat tunnuksen. Sillä molemmissa lainauksia suolaa kutsutaan ylimääräinen ainesosa, joka tulee liuottaa ja hajallaan uhriin. Ja tämä itse liukenemista ja itsensä leviäminen on yksi perustoiminnot teologian. Kyseenalaistamalla oman vaistot itsesäilytyksen se sitoutuu sen koko ajattelun, toiminnan ja puhuminen palvelukseen niin kristittyjen ja kansalaistoiminnan yhteisöt, varoittaa ja suojaa niitä korruptiosta itsekkyyden, ja kannustaa heitä palvelemaan epäitsekkäästi jotka pidetään vähäisin tässä maailmassa. Näin teologia voi omalta osaltaan pyritään varmistamaan, että ihmisen perhe ei menetä ulottuvuus itsekieltäytymisen ja vapaaehtoisen luopumisen, jota ilman ihmisarvoisen elämän eivätkä rauhanomaista rinnakkaiseloa ovat mahdollisia.

Sijainnit

Praha

Osoite
Protestant Theological Faculty
Charles University in Prague

Černá 9,
P.O.Box 529
CZ-115 55 Praha 1
Czech Republic

Praha, Praha, Tšekki

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin