Charles University Faculty of Medicine in Plzeň

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Lääketieteellinen tiedekunta, CU Plzeň on yksi seitsemäntoista tiedekuntien kunnioitettavan Kaarlen yliopisto. Se perustettiin asetuksella nro 135 27 lokakuu 1945 antamaa presidentti Edvard Benešin. Sen vaatimaton alku, lääketieteellisen tiedekunnan Plzeň on kasvanut modernin yliopiston, josta 7814 lääkärit toimivat sekä Tsekin tasavallassa ja ulkomailla on jo valmistunut, sekä 499 opiskelijaa kandidaatin opinto-ohjelman. Lukuvuonna 2009/2010, 2032 opiskelijaa tiedekunnan, joista 427 oli ulkomaalaisia.

Lääketieteelliset tutkimukset on jaettu kahteen perus koulutusohjelmat - Yleinen lääketieteen ja hammaslääketieteen. Opiskelija on hyväksytty hammaslääketieteen koulutusohjelman lähtien lukuvuodesta 2004/2005 ja se on vähitellen korvannut Stomatology koulutusohjelma. Yleinen lääketiede on kuuden vuoden opinto-ohjelmaa; tutkimus hammaslääketieteen ohjelma vie viisi vuotta. Kahden ensimmäisen vuoden on omistettu teoreettisen kenttiä - biologia, biofysiikka, anatomia, histologia, fysiologia ja biokemia. Kolmas ja osa neljännen vuoden keskittyä tutkimukseen prekliinisen aiheista - patologinen anatomia, patologinen fysiologia, mikrobiologia ja farmakologian sekä tutkimus kliinisen aiheita alkaa samoin. Viime vuosina täysin keskittyä kliinisillä aloilla.

Tiedekunta tarjoaa myös opetusta Englanti ulkomaisten itse rahoittaa opiskelijoiden. Tutkimuksen viimeistellään publiikissa tapahtuvia kunnianarvoisa Carolinum Hall Prahassa, jossa valmistuneet saavat tutkintotodistuksia. Tutkinnon Yleislääketiede koulutusohjelman vastaanottaa otsikko MUDr. (Yhtä kuin MD) ja valmistuneet hammaslääketieteen koulutusohjelman vastaanottaa otsikko MDDr. (Yhtä kuin DMD). Ei vain opiskelijat koulutetaan hoitokäytännön; ne ovat myös käyttöön perusteet tutkimuksen ja johdetaan niiden itsenäiseen tutkimustyöhön.

Aikana opintonsa, varsinkin kesäloman aikana, opiskelijat on useita mahdollisuuksia opiskella ja hankkia kokemusta ulkomailla. Ei vain näistä syistä, mutta erityisesti siksi opiskelijoiden tulee opiskella vieraita resursseja, painotetaan kieltenopetusta. Siten lisäksi Latinalaisessa jokainen opiskelija on läpäistävä tentti Englanti ja yhden vieraan kielen.

Sijainnit

Pilsen

Osoite
Univerzita Karlova v Praze
Lékařská fakulta v Plzni
Husova 3, 306 05 Plzeň

Pilsen, Plzeňin alue, Tšekki

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin