Charles University Faculty of Education

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Kasvatustieteiden tiedekunta on yksi seitsemäntoista tiedekuntien liittyy alaisuudessa Kaarlen yliopisto. Sen ensisijaisena tavoitteena on kouluttaa opettajia ja muuta pedagogisiin henkilökuntaa kaikentyyppisissä kouluissa ja koulun järjestelmiä, eri tasoilla tutkimuksessa (Alempi ja Masters) ja lomakkeet. Vaikka viisi muiden tiedekuntien sisällä Kaarlen yliopisto ovat myös virallisesti päteviä opettajien, mikä tekee kasvatustieteiden tiedekunnan ainutlaatuiseksi span ja monimutkaisuus sen koulutus- painopiste. Tiedekunta tarjoaa yliopistotasoista esi- ja opettajien koulutusta seuraavilla aloilla: Humanistiset, Yhteiskuntatieteiden, taidekasvatus, liikunta, matematiikka ja luonnontieteet.

Tiedekunta parhaillaan kouluttaa noin 4200 opiskelijaa sekä BA ja MA koulutusohjelmien sekä lähes 10 000 opiskelijaa opetettiin monenlaisia ​​yhdistelmäavustuksina koulutusohjelmien, lähinnä osana opettajan ammatin kehittämiseen.

Tiedekunta on myös avattu opetusta-maksavat ulkomaisia ​​opiskelijoita, jotka voivat ilmoittautua ohjelmia opetetaan Englanti. Tiedekunta osallistuu kansainväliseen Erasmus Mundus -ohjelman tavoitteena on helpottaa opiskelijoiden ja opettajien liikkuvuutta.

BA ja MA koulutusohjelmat

Vuonna 2006 tiedekunnan hyväksyi op, joka on tunnustettu kaikissa EU-maissa ja siten mahdollistaa helpomman opiskelijoiden liikkuvuutta EU: ssa. Opiskelija Kasvatustieteiden tiedekunta tyypillisesti tutkii kahden aiheista.

Bachelor koulutusohjelmat

3 vuoden BA tutkimus ohjelman tarkoituksena on antaa opiskelijoille laaja tietämys kahden valitun aiheita, mutta se ei ole opetusta määrin - BA valmistuneet eivät virallisesti pätevä opettamaan. Siksi rakenne pakollisia ja valinnaisia ​​kursseja sisällä ohjelma on räätälöity siten, että rakentaa ammatillista asiantuntemusta valittu aiheita sijaan koulutus- ja opetusmenetelmiä osaamista opiskelijoille. BA oppimäärä ollen sisältää vain muutamia kursseja pedagogisia ja psykologinen aloilta. Kuitenkin oppimäärän myös pakollinen motivoiva opetusharjoittelua, jonka pitäisi auttaa opiskelijoiden päättää, haluavatko ne jatkaa seurannan MA tutkimuksen ansaita opetuksen aste.

Master koulutusohjelmat

Valmistuneet 2-vuoden seurannassa MA ohjelma on kertynyt huomattavaa kokemusta ammatillisen kattamalla alueella kaksi pääaineet heidän valintansa ja, tämän lisäksi, ne myös ovat kehittäneet pedagogista, psykologisia ja didaktisia taitoja, ratkaiseva tahansa opettajan ammatin. Siten lukuun ottamatta pakollisia ja valinnaisia ​​kursseja, jotka pyrkivät jähmettyä opiskelijan ammatillista osaamista, MA oppimäärä sisältää myös räätälöidyn didaktisiin kursseja ja täysimittainen opiskelija opetusharjoittelua, jotka kaikki on integroitu orgaaniset ja yhteenliitettyyn verkkoon. Valmistunut seurannan MA tutkimus on täysin pätevä opettamaan suuremmilla ensimmäisen ja toisen asteen kouluissa.

historia

Kasvatustieteiden tiedekunnassa Kaarlen yliopisto Prahassa perustettiin marraskuussa 1946 perustuu yksi ensimmäisistä presidentin asetuksella voidaan kulunut uudelleen perustamiseksi itsenäisen valtion Tšekkoslovakiassa, vaan myös muista äskettäin hyväksytty laki, joka on tarkoitus toteuttaa koulutuksen tiedekuntien ollenkaan yliopistoissa että päivä . Tämä huipentui kestävän pyrkimyksiä varmistaa huomattavan yliopisto-opettajien kaikilla tasoilla, sekä ensimmäisen että toisen. Kasvatustieteiden tiedekunnassa Kaarlen yliopistossa avattiin virallisesti 15. marraskuuta 1946 Praha Rudolfinum (House of Artists), ja juhlava käynnistää osallistuivat Tšekin presidentti, Dr. Edvard Benešin.

Kuitenkin vuoden 1953 koulun uudistamista onnistunut purkamisen kaikissa Czech tiedekunnissa opetuksen. Vastikään perustettu laitos koulutukseen opettajien yleisen aiheista kutsuttiin pedagoginen yliopisto - Higher School of pedagogiikka.

Vielä yksi uudistus Tsekin koulutusjärjestelmän (toteutetaan 1959) synnytti pedagoginen laitoksille Prahassa ja Brandýs nad Labem joiden tarkoituksena oli kouluttaa opettajia, kun taas tulevat lukion opettajien piti tutkia niiden pääaineet eri tiedekuntien, kuten oli asian 1946. Czech tiedekunnat koulutus ei uudelleen käyttöön vuoteen 1964. On syytä mainita, että toisen asteen opettajat taiteen, musiikin ja liikunnan alun perin koulutettiin muissa vastaavissa Kaarlen yliopistossa tiedekunnat samalla alsoattending pedagogisia ja psykologinen kursseja kasvatustieteiden tiedekunnan.

1970-luvun puolivälissä näki yhdistymistä ja yhdistämällä koulutusta verkostojen peruskoulun ja lukion opettajat ja laajentaminen kunkin kesto tutkimuksessa jopa 5 vuotta. Ne olivat melko tyytymättömiä kertaa, niin monet yksiköt purettiin tai liitettävä useita muita yliopiston tiedekunnissa.

Yli 50 vuoden tiedekunnan olemassaolon, useita huomionarvoista eri alojen asiantuntijat ovat opettaneet sen riveissä, kuten Cyril Bouda, V. Hrabal, J. Charvát, Otakar Chlup, L. Kopeckij, J. Plavec, V. Tardy ja F. Vodička, mainitakseni vain muutamia.

Sijainnit

Praha

Osoite
Pedagogická fakulta UK v Praze
Street: Magdalény Rettigové 4


116 39 Praha, Praha, Tšekki

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin