Charles University Faculty of Arts

Esittely

Lue virallinen kuvaus

"Alusta lähtien opintojeni, olen tehnyt minun periaate, että aina kun saan enemmän oikea mielipide, aion heti luopua omasta, vähemmän oikea mielipide ja iloisesti omaksua lausunnon, joka on perusteltu, tietäen, että kaikki tiedämme vain äärettömän fragmentti mitä emme tiedä. "Jan Hus, filosofi ja kirkon uudistaja, alumni humanistisen tiedekunnan Humanistinen tiedekunta Charles University on tällä hetkellä yksi suurimmista ja tärkeimmistä tutkimus- ja oppilaitosten humanististen Keski-Euroopassa. Tiedekunta perustettiin vuonna 1348 Tšekin kuningas ja myöhemmin keisari Kaarle IV, joka määritteli sen yhdeksi neljästä tiedekuntien Prahan yliopiston, myöhemmin nimetty hänen Kaarlen yliopisto - vanhin yliopisto Keski-Euroopassa Itä-Ranskassa ja Pohjois- Alpeilla. Siitä lähtien se on ollut henkinen keskus Tšekin alueesta: alumni tiedekunnan, heidän tekonsa ja ideoita, on muotoiluun Tsekin yhteiskuntaan ja kulttuuriin sekä kriittisinä hetkinä Tšekin historian, humanistisen tiedekunnan on aina ollut aivan tapahtumista.

Kun lähes 1000 henkilökunnan jäsentä, yli 9000 opiskelijaa ja kasvava kansainvälinen opiskelija asuu lähes 1000 opiskelijaa eri puolilta maailmaa, humanistisen tiedekunnan on elinvoimainen ja monipuolinen akateemisen ympäristön. Kiitos joustavan järjestelmän yli 700 mahdollista kaksinkertainen aihe asteen yhdistelmät, BA ja MA astetta sallii opiskelijoiden keskittyä kahteen aiheista samassa määrin, mikä lisää niiden joustavuutta ja antaa heille enemmän mahdollisuuksia niiden tulevan uran. Hyväksyminen taso on vain 27%, mikä on edellytys yksilöllisempää lähestymistapaa, tarpeen, jos humanististen ovat opetetaan ja tutkitaan vakavasti.

Opiskelijat ja tutkijat tulevat humanistisen tiedekunnan työskennellä yli seitsemänkymmentä aiheita - suurempi määrä kuin suurin osa vastaavissa oppilaitoksissa maailmassa voi tarjota. Charles University sellaisenaan joukkoon alkuun 2%: sta yliopistosta, ja tiedekunnan itse joukossa ensimmäisen 200 yliopistot maailmassa useilla disciplines.The tiedekunnan houkuttelee lahjakkaimmat opiskelijat Tsekistä ja hakemusten määrä BA, MA ja Tohtorinkoulutusohjelmiin merkitsee 10000 vuosittain.

Huomattavan laaja tieteenalojen humanistisessa tiedekunnassa kuuluu filosofian ja uskonnollisten tutkimukset; historia ja arkeologia; psykologia; sosiologian ja valtio-oppi; teatterin, elokuvan ja musiikin tutkimuksia ja useita filologinen ohjelmia, joissa yhdistyvät tiukka tutkimus tietyn kielen ja kurssien liittyvien kirjallisuuden, historiallista ja kulttuurista taustaa. Tiedekunnassa on kursseja yli sata kieltä, kuolleet ja elävät, kuten Albanian, Akkadi, arabia, armenia, avesta, Azerbaidžanin, baski, Bengali, bulgaria, (myös erityisiä astetta ulkomaalaisille ja kuuroille), katalaani, kirkkoslaaviksi, kiina, Kroatia, Tanska, Hollanti, Englanti, Eblaite, muinaisen Egyptin, suomi, ranska, saksa, Gothic, kreikka (vanha ja moderni), heprea (Vanhan testamentin ja moderni), Hindi, heetti, Unkari, Irlanti, Islanti , italia, japani, korea, latina, liettua, latvia, Lusatian Sorbian, Makedonia, Mongolian, Norja, muinaisnorja, muinaisiiri, persia, Puola, Portugali, Romania, Venäjä, sanskritin, tšekin, Serbia, espanja, ruotsi, tamil, Tochariska, Tiibetin, turkki, ugaritilainen, ukraina, Jiddiš ja Vietnam.

Tutkimuksen lähtö tiedekunnan mitattuna määrä monografioiden ja artikkeleita, on suurempi kuin minkään muun toimielimen humanististen Tšekissä - mikä kuvastaa sekä tutkimuksen laatua ja tasoa ohjausta. Joka vuosi, tiedekunnan isännöi useita kansainvälisiä konferensseja ja tapahtumia yleisen kulttuurinen merkitys - näyttelyitä, konsertteja, luentoja, julkisia keskusteluja. Viime vuosina, humanistisen tiedekunnan kustantamo on saanut arvostettuja palkintoja ja on nyt kilpailee suurimman akateemisen kustantajien maassa.

Tiesitkö että…

... Department of Egyptin laitos on ollut työskentelevät Egyptissä viimeisen viidenkymmenen vuoden aikana ja on tehnyt merkittäviä löytöjä? Heidän löytö hauta tuntemattoman Egyptin kuningatar Abusir syksyllä 2014 äänestettiin yksi 10 suurimman arkeologisista löydöistä vuonna 2014.

... Vuonna 2014, professori Tomáš Halík sai arvostetun Templeton-palkinto, antaa potilaille, jotka "teki poikkeuksellisen panoksen vahvistetaan elämän henkistä ulottuvuutta"?

... Professori Martin Hilský käännetty kootut teokset William Shakespearea Czech?

historia

Humanistinen tiedekunta perustettiin yksi neljästä alkuperäisen tiedekuntien Kaarlen yliopisto - vanhin korkeakoulun oppimisen Keski-Euroopassa - by Kysymys säätiön peruskirjan 07 huhtikuu 1348. Charles IV, pyrkiessään hänen valtion ja dynastinen politiikkaa, pyrki luomaan kuningaskunnan Böömin kuin keskustassa Pyhän Rooman valtakunnan. Hänen suunnitelma oli keskittyä tutkijoita kotoa ja ulkomailta Prahassa, josta tuli hänen asuin- kaupunki, ja siten vahvistaa pohjan hänen voimansa. Pre-Hussilaissotien kertaa, kaksi kolmasosaa kaikista opiskelijoiden yliopiston olivat opiskelijat Taiteellinen tiedekunnan missä ne hankittu tieto tarvitaan, jotta voidaan tutkia toisessa kolme tiedekuntaa (teologiaa, lääketiede, laki). Yksi etuoikeuksien tiedekunnan oli oikeus antaa maisterin ja tohtorin tutkinnot, jotka oikeuttivat kantajia opettaa tahansa eurooppalaisessa yliopistossa.

Aikana kahden vuosisadan jälkeen Hussilaissotien, tiedekunnan Liberal Arts oli sydän koko yliopiston. Koska seitsemästoista luvulla se oli nimeltään Filosofinen tiedekunta. Alusta asti puolivälissä yhdeksästoista luvulla, se toimi tiedekunta, jonka ohjelma on suunniteltu tarjoamaan valmistelevia korkeakoulutuksen tulevaisuutta opiskelijoille muiden tiedekuntien. Kahdeksastoista-luvulta lähtien, määrä tieteenalojen alkoi kasvaa: paitsi filosofia, oli mahdollista tutkia estetiikka, matematiikka, tähtitiede, luonnontieteet, tekniikan, talouden, koulutuksen ja historia. Vuonna yhdeksännentoista vuosisadan, lukuun ottamatta itämainen kulttuuri, arkeologia ja uskontotieteen, merkittävää kehitystä tapahtui valtakunnassa filologian ja astetta Tšekki, Italia, Ranska, Englanti ja hepreaksi otettiin käyttöön. Kun uudistuksia 1849-1850, tiedekunnan vapautettiin sen propaedeutic toiminta ja hankittu samanarvoisia muiden tiedekuntien. Vuonna 1897 naiset saivat opiskella Filosofinen tiedekunta.

Tiedekunta säilytti merkitys Tšekin alueesta jälkeenkin jako Prahan yliopiston osaksi Czech osaan ja saksalainen osa vuonna 1882. Aikana ns First Tšekkoslovakian tasavallan (1918-1938), elämä yliopisto oli muotoiltu erityisesti itsenäistymistä luonnontietelilijöiden vuonna 1920 ja hankkimalla uuden rakennuksen Vltava pengerrys - yksi missä vielä löytää useimmat osastojen ja luentosalit. Sulkeminen tiedekunnan natsien miehityksen vuonna 1939 seurasi julmasta sekä opettajien ja opiskelijoiden. Tuottava, innostunut vuotta päättymisen jälkeen toisen maailmansodan tuli väkivaltainen loppu vuonna 1948 kommunistisen vallankaappauksen ja seuraavien neljänkymmenen vuoden kommunistihallinnon. Pakko lähtö kymmeniä maksamatta opettajien ja käyttöönotto marxilais-leninismin aiheita johti nopeaan laskuun tutkimuksen ja opetuksen. Toiveet laajaa sosiaalista muutosta 1960-luvun lopulla, niin sanottu "Prahan kevät", jonka aikana tiedekunnan alkoi kutsua takaisin merkittävää persoonallisuuksien tuolloin, kuten filosofi Jan Patočka, murskattiin Neuvostoliiton hyökkäyksen elokuu 1968. Tammikuussa 1969 Jan Palach, opiskelija tiedekunnan, itsemurhan itsemurhapoltto poliittisessa protesti. Aukiolla päärakennus sijaitsee ja humanistisen tiedekunnan Keskustakirjaston kantavat hänen nimeään. Kaaduttua kommunistihallinnon ja lähtöä sen vaarantunut seuraajia vuonna 1989, tiedekunnan vakiinnuttanut jälleen yhtenä arvostetuimmista toimielinten humanististen sekä Tsekin tasavallassa ja Keski-Euroopassa.

Meidän alumnit ja entinen toimihenkilö kuuluu:

kirkon uudistaja ja filosofi Jan Hus (c. 1370-1415), jonka ajatukset inspiroi Martin Luther matemaatikko, logician ja filosofi Bernard Bolzano (1781-1848) kielitieteilijä Josef Jungmann (1773-1847), yksi luojien modernin tšekin kielen kielitieteilijä ja orientalistisen Bedřich Hrozný (1879-1952), decipherer antiikin Heetin kieli perustajat ja jäsenet vaikutusvaltainen Praha kielellisen Circle, kuten Vilém Mathesius (1882-1945), Vladimír Skalička (1909-1991), Jan Mukařovský (1891-1975), Bohuslav Havránek (1893-1978) ja René Wellek (1903-1995 ) kemisti Jaroslav Heyrovský (1890-1967), keksijä polarografista menetelmän ja Nobelin palkinnon vuonna 1959 kuuluisat kirjailijat Alois Jirásek (1851-1930), Karel Čapek (1890-1938), Ladislav Fuks (1923-1994), Josef Škvorecký (1924-2012) ja Michal Ajvaz (1949) poliitikot Milan Rastislav Štefánik (1880-1919), Tomáš Masaryk (1850-1937) ja Edvard Benešin (1884-1948), joista kaksi viimeksi mainittua tuli Tšekkoslovakian presidentit sosiologi ja poliitikko Alice Masarykova (1879-1966), perustaja sosiaalisen kasvatuksen Tšekkoslovakiassa taidehistorioitsija ja arkeologi Růžena Vacková (1901-1982) Jan Patočka (1907-1977), yksi tärkeimmistä Keski-Euroopan filosofit kahdennenkymmenennen vuosisadan, opiskelija Martin Heideggerin, Edmund Husserl ja Eugen Fink Jan Palach (1948-1969), opiskelija, joka uhrataan itse protestina Neuvostoliiton hyökkäystä 1968 psykologi Zdeněk Matějček (1922-2004), kirjailija uraauurtavia tutkimuksia lapsilla psykologia

Sijainnit

Praha

Osoite
Faculty of Arts
Charles University in Prague
Jan Palach Square 2
116 38 Prague 1

Praha, Praha, Tšekki

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin