Academy of Performing Arts in Prague

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Osastomme opinnot ovat keskittyneet psykosomaattisesti suuntautuneeseen lähestymistapaan dramaattiseen kulttuuriin ja luomiseen, kirjoittamiseen ja pelikäsitykseen. Tärkeimmät tieteet ovat Dialogiset toiminnat sisäisen kumppanin kanssa, Kirjallinen lukeminen ja Virallinen esittely. Laitos tekee myös tutkimusta yhteistyössä Luottavantoiminnan tutkimus- ja tutkimusinstituutin kanssa.

Laitoksen perusti vuonna 1992 professori Ivan Vyskočil, tunnettu näyttelijä, kirjailija, psykologi, esiintyjä ja kouluttaja, näkyvä hahmo Tšekin 1960-luvun absurdi- ja pienimuotoisessa teatterissa. Hänen jälkeensä laitosta ohjasi professori Přemysl Rut, näytelmäkirjailija, näyttelijä, kirjailija, pianisti ja lauluntekijä ja tulkki. Tällä hetkellä laitoksen johtajana toimii tohtori Michal Čunderle, teatteriteoreetikko, kustantaja ja satujen kirjoittaja. Englanninkielistä virallista näyttelijäohjelmaa johtaa Dr. Eva Slavíková, psykoterapeutti ja psykosomaattisten tieteiden ja Dialogisen näyttelijän teoreetikko.

Laitoksessamme on tällä hetkellä noin 40 tšekkiläistä ja kansainvälistä opiskelijaa. Voit saada lisätietoja laitoksesta ja siitä, mitä teemme täällä loppukokeissa, jotka pidetään kunkin lukukauden lopussa ja ovat avoinna yleisölle; opiskelijalla 'Nablizkon autoriteetin luomisfestivaali'; useissa julkaisuissa, esityksissä ja muissa tilaisuuksissa. Avaamme säännöllisesti Dialogical Aging -kursseja muiden yliopistojen opiskelijoille ja suurelle yleisölle sekä tšekin että englannin kielellä. Järjestämme myös kaksivuotisen luovan pedagogisen kurssin.

DAMU: n virallinen näyttelijäohjelma tulee ulos humanistisista ja dialogisista perinteistä. Esitystä pidetään ennen kaikkea luovana julkisena käyttäytymisenä. Me viljelemme kehon, äänen ja mielen luovuutta reaaliajassa tutkimalla eri alojen linssien kautta toimimista - tämä sisältää teatteriesityksen. Opiskelijoita rohkaistaan ylittämään teatterin perinteiset muodot, ylittämään rajat ja hyödyntämään henkilökohtaisia kokemuksia sellaisilla aloilla kuin koulutus, sosiaalinen työ ja psykologia.

Sijainnit

Praha

Osoite
Karlova 26
11665 Praha, Praha, Tšekki