Lue virallinen kuvaus

Tiedekunnan visio

Tiedekunnan visiona on olla alueen johtava koulutus-, tutkimus- ja sovelluskehityskeskus, joka opiskelee biologian, ekologian, fysiikan ja matematiikan aloja. Se pyrkii myös olemaan johtava tulevaisuuden opettajien koulutuskeskus Sloveniassa eri aloilla, kuten luonnontieteiden, matematiikan ja teknisten opintojen aloilla.

Tiedekunnan tavoite

Tiedekunnan tehtävänä on luoda uutta tietoa perustieteiden aloille, kuten matematiikka, fysiikka, biologia, ekologia ja kasvatustieteet biologiassa, matematiikka, fysiikka, kemia ja tekniikka, tietokone- ja ympäristöopinnot.

Nuori tiedekunta, jolla on perinteitä

Luonnontieteiden ja matematiikan tiedekunta (FNM) perustettiin vuonna 2006. Se tuli, kun kasvatustieteellinen tiedekunta hajosi kolmeen eri tiedekuntaan. FNM on jaettu eri osastoihin: biologian laitos, fysiikan laitos, matematiikan ja tietotekniikan laitos ja teknisen tutkimuksen laitos.

Tiedekunta toteuttaa monia erilaisia opinto-ohjelmia, joiden laadun takaa erinomainen akateeminen henkilökuntamme. Tiedekunnan työntekijät ovat maailmankuuluja tiedemiehiä ja tutkijoita, ja he panivat työssään tiedekunnan tutkimuksen kärkeen. Menestyvä tutkimustoiminta näkyy hyödyllisissä ja asiaankuuluvissa tutkimusohjelmissa. Lisätodiste akateemisen henkilöstömme laadusta on opiskelijakyselyissä, joissa FNM: n opettajat saavat parhaat tulokset. FNM on siis korkealaatuinen tiedekunta, joka on myös opiskelijaystävällisin.

Kaikki tiedekunnan opinto-ohjelmat uudistettiin sopimaan bolognajärjestelmään. Jotkut uudet ohjelmat alkavat jo bolognana. Vuodesta 09/10 alkaen tiedekuntamme tarjoaa vain uusia, bolognan opinto-ohjelmia.

121779_DSCF4176-1.jpg

Miksi opiskella tiedekunnassamme?

Nykyään tiede kasvaa valtavasti ja kasvaa yhä tärkeämmäksi paikkaksi yhteiskunnassamme. Tieteen opiskelu johtaa uuden tiedon keräämiseen, joka takaa luotettavuuden ja kestävät tulokset. Nuoret alkavat jälleen ymmärtää, että hyvin koulutettu luonnontiede ja matematiikka mahdollistaa hyvät työllistymismahdollisuudet ja uran. Opiskelijoillamme on selkeästi määritellyt tavoitteet ja elämänodotukset, mikä on suuri motivaatiolähde opiskeluun.

Luonnontieteiden ja matematiikan tiedekunnan houkuttelevat ominaisuudet ovat:

  • Meillä on onnistunut tutorointijärjestelmä.
  • Sukupolvien välinen apu on jotain, jota käytämme päivittäin.
  • Opiskelijat voivat tehdä yhteistyötä hankkeissa opiskellessaan jatko-opiskelijoina.
  • Opiskelijat voivat osallistua lukuisiin lukuisiin tiedekunnan tarjoamiin luokan ulkopuolisiin aktiviteetteihin.
  • Opiskelijat voivat saada lisäkokemusta työskentelemällä opiskelijatyössä omalla osaamisalueellaan.
  • Opiskelija osaa hyödyntää monialaisia tieteiden, tekniikan, lääketieteen ja taloustieteiden alojen monitieteisiä yhteyksiä ja voi siten laajentaa tietämystään.
  • Tiedekunnan opiskelijat eivät ole numeroita!

Työllisyysvaihtoehdot

Luonnontieteiden ja matematiikan koulutus mahdollistaa hyvien työpaikkojen löytämisen ja menestyvän uran etenkin siksi, että Sloveniassa on vähän tutkinnon suorittaneita luonnontieteiden ja matematiikan aloja. Työllisyys on mahdollista teollisuudessa, pankeissa, vakuutuslaitoksissa, julkisissa laitoksissa, kouluissa jne. Koulutus mahdollistaa myös muut itsenäisen ammatin harjoittamisen mahdollisuudet.

Todelliset työsuhdevaihtoehdot löytyvät yksittäisten ohjelmien akkreditointihakemuksista.

121780_DSCF2141-1.jpg

Tutkijakunta

FNM: n (luonnontieteellisten tiedekuntien ja matematiikan tiedekuntien) kumppanit kuuluvat yhteen johtaviin maailman tutkijoihin, ja tiedekunta tunnetaan tieteellisellä toiminnallaan Mariborin yliopiston parhaimpana.

Tiedekunnassa kehitetään pääasiassa biologian, ekologian ja ympäristötutkimuksen, biofysiikan, järjestelmäbiologian, monimutkaisten järjestelmien fysiikan, nanoteknologian, matematiikan, algebran, geometrian, topologian, tekniikan, tietotekniikan, orgaanisen kemian ja kasvatustieteiden aloja.

Opiskelijamme ovat menestyksekkäästi mukana edellä mainitussa tutkimustoiminnassa ja projekteissa.121877_FNM-modrozelen-bitnaslika-velika.jpg

Ohjelmien opetuskielet:
  • Englanti

Tämä koulu tarjoaa myös:

PhD

Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Koko opiskelu suoritetaan 240 op: lla, se sisältää 8 lukukautta ja kestää 4 vuotta. Opintojakson alussa opiskelija valitsee sopivasti työohjaajan kanssa opiskelualueen: f ... [+]

Aihe

Koko opiskelu suoritetaan 240 op: lla, se sisältää 8 lukukautta ja kestää 4 vuotta. 240 ECTS-pisteestä 180 ECTS on tarkoitettu opiskelijan yksilölliseen työskentelyyn yksilöllisen tutkimustyön (IRW) puitteissa ja 60 ECTS on tarkoitettu organisoituihin opintoihin. Näiden sisällä opiskelija suorittaa pakolliset kurssit Johdanto tutkimukseen ja seminaariin (3 op), opinnot yhteensä 6 ECTS, opiskelija suorittaa 30 ECTS: n järjestämää opinto-opastusta yhdessä tutor-työn kanssa pakollisessa yksilöllisessä muodossa Tutkimustyön IV aiheet (3 op), yhteensä 15 op) ja yksilöllinen tutkimustyö VI (6 op) ja tohtorintutkinnon alainen (9 ECTS). Loput 24 ECTS opintopistettä 60 ECTS: stä ovat valinnaisia, minkä opiskelija saa suorittamalla kolme valinnaista ydinkurssia (kummassakin 6 op) valituissa moduuleissa fysiikka, biofysiikka, kasvatusfysiikka ja kahdella valinnaisella kurssilla siirrettävät taidot I ja II (3 op) kukin).... [-]

Slovenia Maribor
Request Info
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Lue lisää suomeksi
Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Opinto-ohjelma tarjoaa paljon avoimuutta ja joustavuutta, koska opiskelijat voivat aktiivisesti muokata yksilöllistä koulutuspolkua omien kiinnostuksen kohteidensa ja ura ... [+]

Ohjelman tavoitteet

Opinto-ohjelma tarjoaa paljon avoimuutta ja joustavuutta, koska opiskelijat voivat aktiivisesti muokata yksilöllistä koulutuspolkua omien kiinnostuksen kohteidensa ja urasuuntauksensa mukaan painottaen saatuun teoreettiseen, soveltuvaan tai tietokonekeskeiseen matemaattiseen tietoon. Mentorien tuella jokainen opiskelija rakentaa vähitellen tarvittavat tiedot ja tutkimuskokemuksen voidakseen hallita itsenäisesti erittäin vaativia käytännön ongelmia opiskelualalla. Matematiikan jatkotutkinto-ohjelman tärkeä piirre on sen kansainvälinen vertailukelpoisuus, avoimuus ja joustavuus: osallistumalla opiskelijoihin tiedekunnan erilaisiin tieteellisiin tutkimuksiin ja sovellusprojekteihin.... [-]

Slovenia Maribor
Request Info
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Lue lisää suomeksi
Faculty of Natural Sciences and Mathematics - University of Maribor

Ensimmäisen vuoden ensimmäisellä lukukaudella opiskelija suorittaa kolme pakollista ainetta ja kaksi valinnaista pedagogista aihetta, jotka muodostavat perustutkinnon kou ... [+]

Ohjelmarakenne

Ensimmäisen vuoden ensimmäisellä lukukaudella opiskelija suorittaa kolme pakollista ainetta ja kaksi valinnaista pedagogista aihetta, jotka muodostavat perustutkinnon koulutuksen tekniikan jatkotutkinnolle. Ensimmäisen vuoden toisella puoliskolla opiskelija päivittää tietämyksensä kahdella teknisen alan valinnaisella aineella ja yhdellä pedagogisen didaktisen alan valinnaisella kurssilla. Samalla hän aloittaa henkilökohtaisen tutkimustyönsä tekniikan koulutuksen asiaan liittyvissä kysymyksissä. Kaksi lukukautta opiskelija suorittaa 1800 tuntia organisoitua ja yksilöllistä opinto- ja tutkimustyömuotoa ja kerää 60 op.

Toisen vuoden talvipuoliskon aikana opiskelijat suorittavat valinnaisia valinnaisia kursseja kotimaisten tai ulkomaisten tiedekuntien tai yliopistojen jatko-opinto-ohjelmista (yksi teknisen suunnan ja yksi pedagogisen kurssin). Opiskelija voi myös valita aiot ehdotetun opinto-ohjelman valinnaisista aiheista, jos hän ei ole valinnut niitä aikaisemmin. Toisen vuoden talvipuoliskon aikana opiskelija suorittaa myös henkilökohtaista tutkimustyötä, jota hän jatkaa toisen vuoden toisella puoliskolla. Toisen vuoden kahdella lukukaudella opiskelija suorittaa 1800 tuntia organisoitua ja yksilöllistä opinto- ja tutkimustyömuotoa ja kerää 60 op.... [-]

Slovenia Maribor
Request Info
Englanti
Full-time
4 vuotta
Kampus
Lue lisää suomeksi

University of Maribor (Full lenght promovideo)

Osoite
Fakulteta za naravoslovje in matematiko, Koroška cesta 160
2000 Maribor, Hallintoyksikkö Maribor, Slovenia