Slovak University of Technology in Bratislava Faculty of Architecture

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Tiedekunta
tutkimus
tutkimus
Kansainvälinen toiminta
Arkkitehtuurin opetus STU: ssa aloitettiin vuonna 1946 arkkitehtuurin ja rakennustekniikan laitoksena. Vuonna 1976 aloitti toimintansa riippumaton arkkitehtuuritieteellinen tiedekunta.

Yliopistollisissa opinnoissamme kaikissa opintovaiheissa ja muodoissa noin 17 000 paikallista ja ulkomaista opiskelijaa korkeakouluissa ja instituuteissa, jotka sijaitsevat Bratislavassa ja Trnavassa.


STU on tutkimuksellinen yliopisto. On olemassaolonsa aikana vaikuttanut merkittävästi tieteellisen tiedon kehittämiseen, levittämiseen ja käyttöön.


Kansainvälinen yhteistyö on merkittävä alue, joka perustuu vuorovaikutteiseen kontaktiin eri puolilla maailmaa sijaitsevien oppilaitosten ja tutkimuslaitosten kanssa. Se keskittyy yhteishankkeisiin EU: n puitteissa.

Arkkitehtuurin opetus STU: ssa aloitettiin vuonna 1946, jolloin arkkitehtuurintieteellisestä tiedekunnasta (FA) tehtiin uusin lisäys Slovakian teknillisen yliopiston (STU) tiedekuntaan. Tuolloin arkkitehtuurin ja rakennustekniikan laitos perustettiin osana rakennustekniikan osastoa Slovakian ammattikorkeakoulussa (SVŠT), jota nykyään kutsutaan rakennustekniikan tiedekkeeksi. Seuraavien seitsemänkymmenen vuoden aikana tiedekunta on muuttunut tärkeäksi ja kilpailukykyiseksi oppilaitokseksi ja palvelee yli 1000 opiskelijaa vuodessa.

Arkkitehtuurin tiedekunta STU on suurin arkkitehtikoulu Slovakian tasavallassa. Tiedekunnan profiili heijastaa yliopistojen periaatteita ja luo edellytyksen ammatilliselle suoritukselle kotimaassa ja EU: n puitteissa. Tässä suhteessa on selkeä suunta arkkitehtien, kaupunkisuunnittelijoiden ja suunnittelijoiden valmistelemiseen luovassa kehyksessä. Nykyinen kaksivuotinen opinto-ohjelma keskittyy tutkinnon suorittaneen valmistautumiseen. Tietoisuutta taiteen ja teorian aiheista korostetaan, samoin kuin monissa muissa teknisissä ja suunnittelun aiheissa kaupunkisuunnittelusta sisätilojen suunnitteluun.

Arkkitehtuuritieteellinen tiedekunta sijaitsee rakennuksessa, jonka on suunnitellut viime vuosisadan tärkein slovakialainen arkkitehti Emil Belluš ja koulun perustaja, jolle nimitetään sali "Professori Belluš" (asuu yliopistossa). Tällaisten luentoluokkien, studioiden, tietokonetilojen ja tiedekunnan kirjaston, jolla on merkittäviä ammattikirjoja ja -lehtiä (monia kansainvälisesti arvostettuja), lisäksi voidaan käyttää luovien kykyjen ja ammattitaitojen kehittämiseen.

133912_19243099_1079581128853671_5558553825703417584_o.jpg

Tukikeskukset

Tiedekunnan toimintaa tukevat palvelukeskukset:

Kirjasto

Bratislavan Slovakian teknillisen yliopiston arkkitehtotieteellisen tiedekunnan kirjasto (FA STU) on akateeminen kirjasto, jossa on erittäin erikoistuneita varastoja, jotka sisältävät kotimaista ja ulkomaista kirjallisuutta (kirjoja, käsikirjoituksia, aikakauslehtiä, sanakirjoja, väitöskirjoja jne.). Kirjasto tarjoaa käyttäjilleen monia etuja - ilmainen pääsy kaikkiin kirjaston kokoelmiin (mukaan lukien pääsy kansainvälisiin online-kokotekstitietokantoihin tai ammatillisten lehtien sähköisiin versioihin), pääsy uusimpaan kirjallisuuteen, joka on hankittu opetettujen opinto-ohjelmien aiheiden mukaisesti tiedekunnassa, modernit kirjasto- ja tietopalvelut (kirjaston online-luettelo, itsepalvelukopio- ja skannauskoneet, ilmainen Wi-Fi-yhteys), mukava opiskelu- ja työskentelyalue.

CEDA (Suunnittelu kaikille)

Suunnittelun keskus kaikille perustettiin Bratislavan Slovakian teknillisen yliopiston arkkitehtuuritekniikkaan kesäkuussa 2007. Sen tehtävänä on luoda saumaton rakennettu ympäristö, jota voivat käyttää kaikki ihmiset ikästään, koostaan tai kyky.

CEDA on omistautunut universaalin suunnittelun periaatteelle, joka antaa Slovakian ihmisille mahdollisuuden integroitua inhimillisten erojen huomioon ottavaan yhteiskuntaan ja olla vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa parhaan kykynsä mukaan.

Kehon tietoinen laboratorio

BCD Lab on kehon tietoiseen suunnitteluun erikoistunut tutkimus- ja koulutuskeskus, joka sijaitsee arkkitehtuurin tiedekunnassa Slovakian teknillisessä yliopistossa Bratislavassa. Se tarjoaa erikoistunutta koulutusta ja tutkimusta suunnittelun ja arkkitehtuurin alalla. Tämä tutkimuskeskus kokoaa yhteen arkkitehdit, suunnittelijat, opettajat, opiskelijat, tutkijat ja ammattilaiset eri aloilta - sisustussuunnittelu, arkkitehtuuri, ergonomia, neuroergonomia, yhteiskuntatieteet ja lääketiede.

BCD Lab on monitieteinen tutkimusryhmä, joka keskittyy kehotietoiseen suunnitteluun - ihmisen ja ympäristön väliseen suhteeseen. Jäsenemme ovat asiantuntijoita suunnittelun, arkkitehtuurin, ergonomian, neuroergonomian, yhteiskuntatieteiden ja lääketieteen aloilla. 133907_19221677_1079540255524425_8550423801749395434_o.jpg

Kestävän ja tehokkaan arkkitehtuurin keskus - "Arkkitehtuuri 2020"

Kestävän ja tehokkaan arkkitehtuurin keskus - "Arkkitehtuuri 2020" (jäljempänä A2k20) on tutkimus ja koulutus STU: n arkkitehtotieteellisessä tiedekunnassa. Se on tiedekunnan erikoistunut osasto, joka harjoittaa arkkitehtisuunnittelun alaista tutkimus- ja koulutustoimintaa, joka täyttää rakennusten energiatehokkuusdirektiivin 2010/31 / EU vaatimukset uusille rakennuksille vuoden 2020 jälkeen, painottaen kestävyyttä ja kunnioittaen ympäristössä.

A2k20 yhdistää tutkijoita eri instituuteista (ja lopulta muista tiedekunnista ja instituutioista) yhteistyössä iEPD: n (Passiivitaloinstituutti), SKGBC: n (Slovakian Green Building Council), ArTUR: n (kestävän kehityksen arkkitehtuuri) ja muiden ammatillisten organisaatioiden kanssa.

Koulutus- ja tutkimuskeskus Banská Štiavnicassa

Arkkitehtuuritieteellinen tiedekunta tarjoaa myös keskittymismahdollisuuksia erikoistuneessa koulutus- ja tutkimuskeskuksessaan Unescon kulttuuriperinnön kaupungin Banská Štiavnican sydämessä. Aidossa historiallisessa talossa (jonka opiskelijat tosiasiallisesti palauttavat) tiedekunta mahtuu 30 opiskelijaa ja 10 työntekijää työpajojen tai erikoiskurssien aikana ympäri vuoden. 133910_21.jpg

Mallisimulaatiolaboratorio

STU: n arkkitehtuuritieteellisen tiedekunnan mallisimulaattorikeskuksessa Popradissa on toimintaa, joka on suunnattu CAD- ja alueellisiin kysymyksiin.

Sijainnit

Bratislava

Osoite
Námestie slobody 19
81245 Bratislava, Bratislavan alue, Slovakia