Graduate School of Life Science Munich

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Tutkijakoulu Life Science München on osa Ludwig-Maximilans-Universität Münchenin (LMU) biologian ja kemian, biokemian ja farmasian tiedekuntia. Nämä erinomaiset tiedekunnat on luokiteltu Saksan parhaiden biologian ja biokemian oppilaitosten joukkoon. Yhdessä LMU-geenikeskuksen ja Klinikum der Universtität Münchenin (KUM) kanssa, ne kuuluvat Grosshadern-Martinsriedissä sijaitsevaan HighTechCampusLMU: hon, joka on tunnettu kansainvälisestä huipputeknisestä biotieteiden tutkimuksesta. Osallistuvat tutkimusryhmät tekevät usein yhteistyötä vierekkäisten Max-Planck-biokemian ja neurobiologian instituuttien ja Saksan ympäristöterveyden tutkimuskeskuksen (Helmholtz Zentrum München) kanssa.

Maineikkaan Ludwig-Maximilians-Universität München -hotellin italialaiset inspiroimat rakennukset sijaitsevat Münchenin keskustassa lähellä English Gardenia, joka on Euroopan ensimmäinen suuri kaupunginpuisto. Yliopisto on Saksan vanhimpia ja suurimpia. Se perustettiin vuonna 1472 Baijerin kaupungissa Ingolstadtissa herttuan Ludwig Richin johdolla, ja välilaskun jälkeen Landshutissa lopulta asettui Müncheniin vuonna 1826. Siitä lähtien se on houkutellut lukuisia arvostettuja tutkijoita. Heidän joukossa olivat röntgenkestäjä Wilhelm Roentgen, kemisti ja modernin maatalouden isä Justus von Liebig sekä sosiologi Max Weber. Konseptin perustamisesta lähtien yliopisto on kasvatanut 13 Nobel-palkinnon voittajaa. Nykyään Ludwig-Maximilians-Universität tarjoaa 48 000 opiskelijansa kanssa, joista 15% on kansainvälisiä opiskelijoita, vilkkaan opiskelija-elämän. Sen yli 700 professoria ja 3 000 apulaisprofessoria muodostavat ainutlaatuisen tutkimus- ja opetusmaaston.

Jälleen vuonna 2017 Ludwig-Maximilians-Universität Münchenillä on kärkipaikka Times Higher Education -lehden maailmanmaine-rankingissa, jossa LMU näkyy 30. sijalla. LMU on siis yksi kuuluisimmista yliopistoista Euroopassa. World Reputation Ranking arvioi yliopiston mainetta opetuksessa ja tutkimuksessa kuulemalla tunnettuja tutkijoita ympäri maailmaa.

biozentrum sommer-100Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

Münchenin tutkijakoulu (LSM), joka perustettiin vuonna 2009, tarjoaa kansainvälisen biotieteiden tohtoriohjelman, joka kattaa antropologian, biokemian ja solubiologian, ekologian, evoluution, genetiikan, mikrobiologian, kasvitieteiden, systematiikan ja eläintieteen alueet erinomaisiin motivoituneisiin ja pätevät tutkijat. Ohjelma opetetaan kokonaan englanniksi, ja se tarjoaa kattavan tieteellisen koulutuksen yhdessä Euroopan parhaista yliopistoista. Tutkijakoulun jäsenet ovat osa Ludwig-Maximilans-Universität Münchenin (LMU) biologian ja kemian, biokemian ja farmasian tiedekuntia. Tiedekunnat luokitellaan Saksan parhaiden biologian ja biokemian oppilaitosten joukkoon.

Tietyn hankkeen tutkimuskoulutusta täydennetään seminaareilla, retriitteillä, menetelmäkursseilla, siirrettävien taitojen koulutuksella ja osallistumisella ainakin yhteen kansainväliseen konferenssiin. Tohtoriohjelma on avoin opiskelijoille, joilla on joko maisteri- tai diplomitutkinto tai poikkeustapauksissa 4-vuotinen kandidaatin tutkinto. Tutkijakoulun onnistuneet opiskelijat saavat tohtorintutkinnon (Dr. rer. Nat.) LMU: sta 3 - 4 vuoden kuluttua. Hakijoiden on osoitettava vahva laadullinen tausta sekä kiinnostus ja kyky suorittaa itsenäistä tutkimusta.

Yli 39 tutkimusryhmää, jotka tunnustetaan kansainvälisesti innovatiivisista tutkimuslähestymistavoistaan ja tekniikoistaan, ovat tutkijakoulun ydinosaaja. Näiden ryhmien tavoitteena on käyttää tekniikan tason mukaisia lähestymistapoja vastaamaan olennaisiin kysymyksiin, jotka liittyvät perus- ja soveltuvaan biologiseen ja biokemialliseen tutkimukseen. LSM-tohtorit saavat oman tutkintaryhmänsä sisällä tai yhteistyössä kampuksen erikoistuneen tutkimusryhmän kanssa mahdollisuuden oppia ja hallita erilaisia tekniikoita. Siten LSM: n jatko-opiskelijoille tarjotaan perusteellinen koulutus edistyneisiin menetelmiin elämäntieteessä.

Ohjelman tarkoituksena on opettaa tutkimuksen menestymiseen tarvittavan teknisen asiantuntemuksen lisäksi myös antaa taitoja, jotka ovat välttämättömiä jokaiselle ajatukselliselle ja vastuulliselle tiedemiehelle. Jälkimmäiseen sisältyy kyky kommunikoida yksinkertaisella kielellä ja halu osallistua bioeettisiin kysymyksiin ja osallistua julkisiin keskusteluihin, joita he voivat provosoida. Lisäksi ulkomaisille opiskelijoille tarjotaan sisäisiä saksankielisiä kursseja, joihin sisältyy kulttuurienvälisiä näkökohtia kotouttamisen helpottamiseksi. Menestyneet opiskelijat suorittavat jatko-opinnot noin kolmen tai neljän vuoden kuluttua ja LMU myöntää tohtorin (Dr. rer. Nat.).

teaser b studium-163Graduate School of Life Science Munich","author_url":"","source":""}" />

Sijainnit

Munich

Osoite
Grosshadernerstr. 2-4
82152 Munich, Baijeri, Saksa

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin