Institute of Science and Technology Austria (IST Austria)

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Itävallan tiede- ja teknologiainstituutti (IST Austria) on nuori kansainvälinen laitos, joka on erikoistunut perustutkimukseen ja luonnontieteiden ja matematiikan jatko-opiskeluun ja sijaitsee Klosterneuburgissa Wienin laitamilla.

IST Austria on sitoutunut suorittamaan maailmanluokan tutkimusta. Vuoteen 2026 mennessä jopa 90 tutkimusryhmää suorittaa tutkimusta huipputeknisessä ympäristössä.

Yksi IST Itävallan tohtoriohjelman tunnusmerkeistä on yhteinen jatkokoulutuskokemus. Tutkimuksen alkuvaihe kannustaa laajaan altistumiseen tärkeille tieteellisille lähestymistavoille ja ongelmille. Tämä antaa opiskelijoille mahdollisuuden luoda vankka perusta intensiiviselle tutkimukselle tohtoriohjelman toisessa vaiheessa.

123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Omistautuminen perustieteelliseen tutkimukseen

IST Itävallan tiedekuntien vuokrausstrategia on kapseloitu motto Ihmiset ennen -alueelle; laatu ennen nopeutta . Olemme omistautuneet tuomaan maailman parhaat mielet IST Austria -yritykseen huipputeknologian perustutkimukseen. Instituutti vihittiin käyttöön vuonna 2009, ja se kasvaa noin 90 tutkimusryhmään vuoteen 2026 mennessä. Tätä jännittävää vauhtia edistää jokainen tiimimme lisätty tutkija, mukaan lukien jokainen jatko-opiskelija.

Kansainvälinen ja monimuotoinen tiedeyhteisö

Tutkijamme professoreista postdokumentteihin opiskelijoille tulevat kaikkialta maailmasta edustaen yli 70 eri kansallisuutta ja tukeutuvat tutkimukseen ja tutkinnoille, jotka on saatu hienoimmista maailman tieteellisistä instituuteista ja yliopistoista.

Englantia puhuva

Käytämme englantia koko instituutissa opetus- ja viestintäkielenä.

tieteidenvälinen

Yhdysvaltain tyylin jatko-ohjelmallemme on ominaista moderni kattava koulutus, jossa keskitytään erityisesti tieteidenvälisyyteen .

Seuraava kaavio näyttää ryhmien välisen yhteistyön Itävallan IST: ssä, joka perustuu yhteisjulkaisujen julkaisuihin vuosina 2016 - kesäkuu 2019. PDF-tiedosto voidaan ladata täältä .

141173_Cross-Group-Collaboration-Interdisciplinarity-2016-Nov-2019-IST-Austria-with-SSUs_730x9001.png

Huippututkimuskoulutus

Opiskelijat tekevät tiivistä yhteistyötä pienten tutkimusryhmien erinomaisen tiedekunnan kanssa ja heillä on pääsy ensiluokkaisiin palveluihin . Opiskelijat viettävät ensimmäisen vuoden kurssitöiden ja kiertojen suorittamisen ennen liittymistä ryhmään.

Tämä tutkimuksen ensimmäinen vaihe antaa opiskelijoille mahdollisuuden olla varmoja siitä, että tutkimusaihe ja tutkimusryhmä sopivat heille parhaiten, ennen kuin he aloittavat syvällisen opinnäytetyön toisessa vaiheessa.

Pääsy kandidaatin tai maisterin tutkintoon

Otamme mielellämme vastaan kandidaatin tai maisterin tutkinnon suorittaneet opiskelijat hakemaan tohtoriohjelmaan.

6 opintopolkua

Tohtorikoulutuksessa on kuusi raitaa :

 • Biologia
 • Tietokone Tiede
 • Tietojenkäsittely ja tieteellinen laskenta
 • Matematiikka
 • Neuroscience
 • Fysiikka

Tutkimusryhmät

 • 53 tutkimusryhmää vuonna 2019
 • 90 tutkimusryhmää vuoteen 2026 mennessä

Tieteelliset yksiköt

Tieteelliset palveluyksiköt (SSU) tukevat tutkijoiden tutkimustarpeita. IST Austria ylläpitää seuraavia SSU: ita:

 • Biokuvantila
 • Elektronimikroskopialaite
 • Kirjasto
 • Biotieteiden laitos
 • Miba-konepaja
 • Nanorakennuslaitos
 • Prekliininen laitos
 • Tieteellinen laskenta

rahoitusta

Rahoitus on kaikilla tutkimusaloilla erittäin tärkeä aihe. IST Austria luottaa erilaisiin rahoituslähteisiin tukeakseen kaikkia tutkijoita. Apurahatoimisto tukee IST-tutkijoita, jotka haluavat hakea ulkopuolista rahoitusta.

Itävallan IST: n perustamisessa vuonna 2006 liittovaltion hallitus jätti 95 miljoonaa euroa ehdollisena, suorituksesta riippuvaisena talousarvioksi, joka voitaisiin taata vain, jos instituutti saa saman määrän kolmansien osapuolien varoista vuoteen 2016 mennessä. Itävallan IST: llä on viime vuosina ollut erityisen onnistunut keräämään kolmansien osapuolien varoja. Nykyisessä sopimuksessa olevista 53 professorista 34 professoria - kaksi kolmasosaa - on saanut apua Euroopan tutkimusneuvostolta. Pelkästään vuonna 2016 tutkijoille myönnettiin kolme edistynyttä apurahaa, kaksi yhdistämisapurahaa ja viisi aloitusapurahaa tutkijoille Itävallan IST: ssä. Tutkijakoulu on saanut yhden suurimmista palkinnoista, joita instituutti on toistaiseksi saanut: 4,4 miljoonaa euroa palkittiin vuonna 2015 IST Itävallan poikkitieteelliseen tohtoriohjelmaan Euroopan unionin Marie Skłodowska-Curie -apurahalla.

Kaikkiaan instituutti on hankkinut yli 120 miljoonaa euroa kolmansien osapuolten tieteellisellä rahoituksella. Lisäksi IST Austria on vastaanottanut lahjoituksia yksityiseltä sektorilta noin 18,5 miljoonan euron arvosta. Yhdessä tämä on yli 130 miljoonaa euroa kolmansien osapuolten rahoituksella.

Tohtorikoulutettavat työskentelevät Itävallan IST: ssä ja saavat kansainvälisesti kilpailukykyiset palkat ja täyden sosiaaliturvan. Opiskelijat saavat myös taloudellista tukea osallistumiseen tieteellisiin konferensseihin ja työpajoihin opintojensa aikana.

Institute Colloquia

Viikkoinstituutin kollokviumi on tärkein tutkimusseminaari IST Austriassa. Tutkijoita ympäri maailmaa ja kaikilta luonnontieteiden aloilta kutsutaan esittämään viimeisimmät havaintonsa.

Instituutin arvioinnit

Säännöllisesti instituutti vierailee kansainvälisissä arviointilautakunnissa, jotka koostuvat johtavista tutkijoista ympäri maailmaa (mukaan lukien Nobel-palkinnon saajat) muodostamaan instituutin riippumattoman arvioinnin.

Työpaikat

Tunnetut alumniemme ovat jatkaneet menestyvää uraa jatko-opintojensa jälkeen IST Itävallassa.

Tohtorikoulutettavat saavat tukea mentorointi- ja urakehitysohjelmien kautta, jotka keskittyvät siirrettävien taitojen koulutukseen korkeakouluille ja muille. Tohtoriopiskelijoita tukee koko opintojen ajan Career Services, joka tarjoaa urakehitysneuvoja ja -koulutusta.

Teknologiansiirtotoimiston järjestämiä säännöllisiä TWIST-keskusteluja ovat myös tutkijoiden tukeminen tutkimustulosten kaupallisessa kehittämisessä ja käytössä.

Minne alumni menee?

Tämä infografia näyttää, mihin alumni menee valmistumisen jälkeen.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Missä on IST Itävalta?

Instituutti on vain 25 minuutin bussimatkan päässä Wienistä, joka äänestetään johdonmukaisesti yhdeksi maailman parhaimmista kaupungeista. Opiskelijoillamme on mahdollisuus asua Klosterneuburgissa, rauhallisella alueella, jota ympäröi kaunis metsä, tai aivan Wienin hälinästä. Meillä on myös useita asumisvaihtoehtoja kampuksella.

Sijainnit

Klosterneuburg

Osoite
Am Campus,1
3400 Klosterneuburg, Ala-Itävalta, Itävalta

Keystone-stipendi

Tutustu stipendimme suomiin mahdollisuuksiin