Institute of Science and Technology Austria (IST Austria)

Esittely

Lue virallinen kuvaus

Institute of Science and Technology Austria (IST Austria) on nuori kansainvälinen luonnontieteiden ja matemaattisten tieteiden perustutkimukseen ja jatko-opetukseen keskittyvä instituutti, joka sijaitsee Klosterneuburgissa Wienin laitamilla.

IST Austria on sitoutunut suorittamaan maailmanluokan tutkimusta. Vuoteen 2026 mennessä jopa 90 tutkimusryhmää suorittaa tutkimusta huipputeknisessä ympäristössä.

Yksi IST Austria PhD -ohjelman tunnusmerkeistä on jaettu jatko-kokemus. Tutkimuksen alkuvaihe kannustaa laajaan altistumiseen tärkeille tieteellisille lähestymistavoille ja ongelmille. Tämän avulla opiskelijat voivat luoda vankan perustan intensiiviselle tutkimukselle tohtoriohjelman toisessa vaiheessa.123859_IST_Austria_aerial-2_resized.jpg

Omistautuminen perustieteelliseen tutkimukseen

IST Itävallan tiedekuntien vuokrausstrategia on kapseloitu motto Ihmiset ennen -alueelle; laatu ennen nopeutta . Olemme omistautuneet tuomaan maailman parhaat mielet IST Austria -yritykseen huipputeknologian perustutkimukseen. Instituutti vihittiin käyttöön vuonna 2009, ja se kasvaa noin 90 tutkimusryhmään vuoteen 2026 mennessä. Tätä jännittävää vauhtia edistää jokainen tiimimme lisätty tutkija, mukaan lukien jokainen jatko-opiskelija.

Kansainvälinen ja monimuotoinen tiedeyhteisö

Tutkijamme professoreista postdokumentteihin opiskelijoille tulevat kaikkialta maailmasta edustaen yli 70 eri kansallisuutta ja tukeutuvat tutkimukseen ja tutkinnoille, jotka on saatu hienoimmista maailman tieteellisistä instituuteista ja yliopistoista.

Englantia puhuva

Käytämme englantia koko instituutissa opetus- ja viestintäkielenä.

tieteidenvälinen

Yhdysvaltain tyyliohjelmaamme luonnehtii nykyaikainen kattava koulutus, jossa keskitytään erityisesti monitieteisyyteen.

Seuraava kaavio näyttää ryhmien välisen yhteistyön IST Austriassa, joka perustuu vuoden 2018 yhteisjulkaisuihin.

Cross_Group_Collaboration_2018_IST-Austria_Interdisciplinarity-1.png

Huippututkimuskoulutus

Opiskelijat tekevät tiivistä yhteistyötä pienten tutkimusryhmien erinomaisten tiedekuntien kanssa ja heillä on pääsy ensiluokkaisiin palveluihin. Opiskelijat viettävät ensimmäisen vuoden suorittamalla kurssityöt ja vuorottelut ennen liittymistä ryhmään.

Tämän tutkimuksen ensimmäisen vaiheen avulla opiskelijat voivat olla varmoja siitä, että tutkimusaihe samoin kuin tutkimusryhmä ovat heille parhaiten sopivia, ennen kuin he aloittavat perusteellisen tutkielman tutkimuksen toisessa vaiheessa.

Pääsy kandidaatin tai maisterin tutkintoon

Otamme mielellämme vastaan kandidaatin tai maisterin tutkinnon suorittaneet opiskelijat hakemaan tohtoriohjelmaan.

6 opintopolkua

Tohtorintutkimuksesta on kuusi kappaletta:

 • Biologia
 • Tietokone Tiede
 • Data Science
 • Matematiikka
 • Neuroscience
 • Fysiikka

Tutkimusryhmät

 • 53 tutkimusryhmää vuonna 2019
 • 90 tutkimusryhmää vuoteen 2026 mennessä

Opiskelijat ovat tieteen elinehto. Kuuntele mitä prof. Daria Siekhaus sanoo opiskelijoiden merkityksestä IST Austriassa.

Tieteelliset yksiköt

Tieteelliset palveluyksiköt (SSU) tukevat tutkijoiden tutkimustarpeita. IST Austria ylläpitää seuraavia SSU: ita:

 • Biokuvantila
 • Elektronimikroskopialaite
 • Kirjasto
 • Biotieteiden laitos
 • Miba-konepaja
 • Nanorakennuslaitos
 • Prekliininen laitos
 • Tieteellinen laskenta

Apurahat

Rahoitus on kaikilla tutkimusaloilla erittäin tärkeä aihe. IST Austria luottaa kaikkien tutkijoidensa tukemiseen monilla rahoituslähteillä. Apurahavirasto tukee IST-tutkijoita, jotka haluaisivat hakea ulkoista rahoitusta.

Itävallan IST: n perustamisessa vuonna 2006 liittovaltion hallitus jätti 95 miljoonaa euroa ehdollisena, suorituksesta riippuvaisena talousarvioksi, joka voitaisiin taata vain, jos instituutti saa saman määrän kolmansien osapuolien varoista vuoteen 2016 mennessä. Itävallan IST: llä on viime vuosina ollut erityisen onnistunut keräämään kolmansien osapuolien varoja. Nykyisessä sopimuksessa olevista 53 professorista 34 professoria - kaksi kolmasosaa - on saanut apua Euroopan tutkimusneuvostolta. Pelkästään vuonna 2016 tutkijoille myönnettiin kolme edistynyttä apurahaa, kaksi yhdistämisapurahaa ja viisi aloitusapurahaa tutkijoille Itävallan IST: ssä. Tutkijakoulu on saanut yhden suurimmista palkinnoista, joita instituutti on toistaiseksi saanut: 4,4 miljoonaa euroa palkittiin vuonna 2015 IST Itävallan poikkitieteelliseen tohtoriohjelmaan Euroopan unionin Marie Skłodowska-Curie -apurahalla.

Kaikkiaan instituutti on hankkinut yli 120 miljoonaa euroa kolmansien osapuolten tieteellisellä rahoituksella. Lisäksi IST Austria on vastaanottanut lahjoituksia yksityiseltä sektorilta noin 18,5 miljoonan euron arvosta. Yhdessä tämä on yli 130 miljoonaa euroa kolmansien osapuolten rahoituksella.

Institute Colloquia

Viikkoinstituutin kollokviumi on tärkein tutkimusseminaari IST Austriassa. Tutkijoita ympäri maailmaa ja kaikilta luonnontieteiden aloilta kutsutaan esittämään viimeisimmät havaintonsa.

Instituutin arvioinnit

Säännöllisesti instituutti vierailee kansainvälisissä arviointilautakunnissa, jotka koostuvat johtavista tutkijoista ympäri maailmaa (mukaan lukien Nobel-palkinnon saajat) muodostamaan instituutin riippumattoman arvioinnin.

Työpaikat

Arvostetut alumni on jatkanut menestyksekästä uraa jatko-opintojensa jälkeen IST Itävallassa.

Tohtorikoulutettavat saavat tukea mentorointi- ja urakehitysohjelmien kautta, jotka keskittyvät siirrettävien taitojen koulutukseen korkeakouluille ja muille. Tohtoriopiskelijoita tukee koko opintojen ajan Career Services, joka tarjoaa urakehitysneuvoja ja -koulutusta.

Teknologiansiirtotoimiston järjestämiä säännöllisiä TWIST-keskusteluja ovat myös tutkijoiden tukeminen tutkimustulosten kaupallisessa kehittämisessä ja käytössä.

Minne alumni menee?

Tämä infografia näyttää, mihin alumni menee valmistumisen jälkeen.

IST-Austria_Where-do-alumni-go_piechart-e1541512843946.png

Missä on IST Itävalta?

Instituutti on vain 25 minuutin bussimatkan päässä Wienistä, josta äänestetään jatkuvasti yhdeksi parhaimmista kaupungeista maailmassa, jossa asuu. Opiskelijamme voivat valita asumisen Klosterneuburgissa, rauhallisella alueella, jota ympäröivät kauniit metsät, tai aivan Wienin hälinästä. Meillä on myös useita asuntovaihtoehtoja kampuksella.

Sijainnit

Klosterneuburg

Osoite
Am Campus,1
3400 Klosterneuburg, Ala-Itävalta, Itävalta