Keystone logo
Universität Hamburg Tutkijakoulujen huippuosaamisklusteri ‚CUI: Advanced Imaging of Matter
Universität Hamburg

Tutkijakoulujen huippuosaamisklusteri ‚CUI: Advanced Imaging of Matter

Hamburg, Saksa

3 Years

Englanti

Täysaikainen

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Kampuksella

Johdanto

Nuorten tutkijoiden koulutus ja edistäminen on keskeinen näkökohta ja ainesosa klusterin onnistuneelle toiminnalle. Merkittävä osa tieteellisestä työstä on uransa alkuvaiheessa olevien tutkijoiden suorittamia. Erityisesti tohtori- ja postdoc-opiskelijat edustavat nykyaikaisen tieteellisen kehityksen liikkeellepanevaa voimaa ja selkäranka puolueettomuutensa, tuoreiden näkemystensä ja innostuksensa ansiosta.

Koulutusohjelma

Klusterin erityispiirre ja haaste on sen selvä poikkitieteellinen luonne, joka edellyttää jo ennestään kattavaa yksittäisen tarkasti määritellyn alan asiantuntemusta, mutta myös useiden ristiin sidoksissa olevien tutkimusalueiden osaamista. Vielä haastavampaa työskentely kahden alan, kuten fotoniikan ja biomolekyylidynamiikan, rajapinnassa vaatii eri käsitteiden yhdistämistä ja yhdistämistä. Tähän pyrkimykseen liittyy tyypillisesti uusia oivalluksia ja synergiavaikutuksia, jotka johtuvat aiemmin erillisten alojen luonnostaan erilaisista näkökulmista. Tämän seurauksena tutkijakoulu tarjoaa vahvaa tieteidenvälistä koulutusta, jossa otetaan huomioon ja suhteutetaan toisiinsa kunkin alan erityispiirteet, jotka ovat relevantteja vastaavan tutkimusalan kannalta.

Opetus jaetaan intensiivikursseiksi, joiden aiheet koskevat kolmea tutkimusaluetta A, B ja C, sekä erityisiä ohjelmoinnin, kokeellisen instrumentoinnin jne. työpajoja. Opetusohjelma perustuu ryhmiin, joiden tutkimusalueet kattavat koko opetettavan valikoiman koulutusohjelman puitteissa. Tämä tarkoittaa, että Ph.D. huippututkimusprojekteja voidaan tarjota kaikilla klusterin osa-alueilla. Klusterin tutkimusalueet kattavat perinteiset fysiikan, kemian ja biologian tieteenalat yhdistävänä teemana edistyneen aineen kuvantamisen.

Pääsymaksut

Apurahat ja rahoitus

Opetussuunnitelma

Uramahdollisuudet

Palvelut

Tietoja koulusta

Kysymyksiä