Keystone logo
© University of Lodz
University of Lodz

University of Lodz

University of Lodz

Johdanto

Lodzin yliopisto (Uniwersytet Łódzki) on Puolan ainutlaatuisen alueen suurin tiedon keskittymä ja kasvavan ja muuttuvan yhteisön koti, jossa akateemiset taidot saavat aikaan suuria asioita.

Vuonna 1945 perustettu UL on suurin julkinen korkeakoulu Lodzin kaupungissa, joka on samannimisen alueen pääkaupunki Keski-Puolassa. Yli 26 tuhatta opiskelijaa yli 90 eri maasta hakee UL:n kampukselle erilaisia tutkintoja yli 100 eri koulutusalalta. UL:stä on valmistunut useita tunnettuja nimiä, kuten tv-toimittaja Anita Werner, elokuvaaja Paweł Edelman ja The Witcher -kirjasarjan kirjoittaja Andrzej Sapkowski. Lodziin saapuessa kampusrakennukset (luentosalit, asuntolat, urheilutilat) sijaitsevat kaikki kätevästi vilkkaalla kaupunginosalla.

Lodzin yliopistossa on monipuolinen ja monikulttuurinen akateeminen yhteisö, jossa on joka vuosi uusia koulutusmahdollisuuksia kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkinnoissa. Osana eurooppalaisten yliopistojen UNIC-allianssia UL:llä on läheisiä strategisia kumppaneita ympäri Eurooppaa. Lisäksi sillä on yli 200 sopimusta maailmanlaajuisesti. Ei ihme, että englanniksi opetettavien kurssien, tutkintojen ja opetussuunnitelmien määrä on edelleen kasvussa. Hienon tutkinnon suorittaneille tutkimussuuntautuneille henkilöille on tarjolla neljä UL:n tohtorikoulua - perusteellista väitöskirjatyöskentelyä, neljän vuoden mentorointia ja tutkimustoimintaa sekä valmistautumista tohtorintutkinnon loppuvaiheeseen.

Lodzin yliopisto on Keski-Puolan suurin sydäntä ja mieltä vangitseva yliopisto, joka on omistautunut tutkimukselle ja korkeakoulutuksen kehittämiselle ja jonka tavoitteena on yhteisön muutos. Pieni kotimaamme on Lodz - kaupunki, jolla on epätavallinen, vaikeasti jäljiteltävissä oleva luonne. Aikoinaan sitä kutsuttiin Puolan teollisuuden ja elokuvataiteen pääkaupungiksi, ja nykyään siinä yhdistyvät menneiden aikojen viehätysvoima ja nykyaikaisen liiketoiminnan, kulttuurin ja tieteen henki.

Lodzin yliopisto Euroopan jälkiteollisten kaupunkien yliopistoyhteenliittymässä (UNIC).

Eurooppalaiset yliopistot ovat valtioiden rajat ylittäviä yhteenliittymiä, joista tulee tulevaisuuden yliopistoja, jotka edistävät eurooppalaisia arvoja ja identiteettiä ja mullistavat eurooppalaisen korkeakoulutuksen laadun ja kilpailukyvyn. Tämä tapahtuu toteuttamalla yhdessä innovatiivisia ratkaisuja koulutuksen ja tieteen alalla sekä syvällä institutionaalisella integraatiolla.

Keskitymme yhteisön ongelmiin, jotka liittyvät sivilisaation haasteisiin globalisaation aikakaudella.

Etsimme ratkaisuja asunnottomuuden ja sosiaalisen syrjäytymisen ongelmiin. Tutkimme sosioekonomisen eriytymisen malleja köyhyyden poistamisen helpottamiseksi. Etsimme uusia syöpähoitomenetelmiä. Keräämme suuria puolalaisten DNA-tietokantoja, jotta voimme ehkäistä tehokkaammin kansantauteja. Ehdotamme ratkaisuja, jotka edistävät kaupunkien integroitua elvyttämistä. Toteutamme uusia menetelmiä jätteiden hävittämiseksi. Löydämme ja suojelemme uusia kasvi- ja eläinlajeja kaikkialla maailmassa. Autamme veden saatavuutta aavikkoalueilla. Analysoimme vihan kieltä ja yritämme löytää sen syyt. Analysoimme Puolan ja koko maailman kulttuuri- ja uskonnollista perintöä monilta osin. Tutkimme tuhansia vuosia sitten eläneiden ihmisten geneettistä materiaalia oppiaksemme tuntemaan esi-isämme ja itsemme paremmin. Edistämme johdonmukaisesti humanististen tieteiden kehittämistä kaikissa sen lajeissa.

Tehtävä

Lodzin yliopiston tehtävänä on tehdä tutkimusta luotettavasti ja julistaa siitä saatavaa totuutta, kouluttaa seuraavia sukupolvia viisaasti, olla hyödyksi yhteiskunnalle ja vastata rohkeasti nykymaailman haasteisiin.

Näkemys

Haluamme, että Lodzin yliopistosta tulee tutkimusyliopisto, jolla on vahva asema maassa ja Euroopassa ja joka erottuu edukseen tutkimuksen rohkeuden ja lujuuden, monimuotoisuuden ja yritysten avoimuuden ansiosta, ja joka kouluttaa viisaita ja vastuullisia kansalaisia.

Kampuksen ominaisuudet

Lodzin yliopiston infrastruktuuri luo suotuisat olosuhteet opiskeluun, työskentelyyn ja asumiseen. Yliopisto koostuu tiedekuntarakennuksista sekä asuntoloista, liikuntatiloista, konferenssikeskuksista ja muistomerkkirakennuksista. Nämä ovat myös tiloja, joita voidaan käyttää kaupallisesti.

Yliopistorakennukset ovat Lodzin yliopiston kiinteistönhoitokeskuksen hoidossa, jonka tehtäviin kuuluu Lodzin yliopiston kiinteistöjen hallinto ja myynti, irtaimen omaisuuden myynti, tilojen vuokraus sekä kuljetuspalvelut ja jätehuolto.

Lodzin yliopistossa on houkuttelevia saleja, huoneita ja virkistysalueita, joita Lodzin yliopiston yksiköt voivat käyttää ja joita voidaan vuokrata yrityksille, yhdistyksille, ulkopuolisille laitoksille tai yksityishenkilöille (maksua vastaan).

Tilat mahdollistavat suurempien koulutusten, seminaarien, liiketapaamisten ja kongressien järjestämisen. Koulutus- ja konferenssikeskuksen houkuttelevat ulkoalueet sopivat erinomaisesti biennaaleihin, ulkoilmatilaisuuksiin jne. Takaamme viehättävän paikan lähellä Łódź Hills -maisemapuistoa.

Historiallinen Biedermann Palace sopii ihanteellisesti pienten konserttien, merkkipäivien, kirjapromootioiden, konferenssien ja muiden paikan luonteeseen sopivien juhlien järjestämiseen.

Hallit, huoneet ja ulkotilat

 • Aula im. Szuberta, paikat: 560, osoite: Lindleya 5
 • Vihreä huone (teatterityylinen), istumapaikkoja: 150, pinta-ala (m2): 122,7, sijainti: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Keltainen huone, istumapaikkoja: 30, pinta-ala (m2): 65,8, sijainti: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Kokoustila, pöytäpaikkoja: 12, pinta-ala (m2): 35,3, sijainti: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Takkahuone (pianolla), järjestely kokouksesta riippuen, istumapaikat: 60, pinta-ala (m2): 106,5, sijainti: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Takkahuone + terassi, pinta-ala (m2): 106,5+58; paikkamäärä: kokouksesta riippuen, paikka: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Kehtohalli, istumapaikkoja: 40, istumapaikkoja pöydän ääressä: 24, pinta-ala (m2): 56,5, sijainti: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Puistotilaa, pinta-ala: 1,8 ha, sijainti: Biedermann Palace, ul. Franciszkańska 1/5
 • Konferenssihuone nro 1 (ilmastoitu), istumapaikkoja: 80, pinta-ala (m2): 75, osoite: CSK ul. Rogowska 26
 • Juhlasali nro 2 (ilmastoitu), istumapaikkoja: 70, pinta-ala (m2): 78, osoite: CSK ul. Rogowska 35
 • Konferenssihuone nro 4 (ilmastoitu), istumapaikkoja: 20, pinta-ala (m2): 45, osoite: CSK ul. Rogowska 35
 • Kokoushuone nro 5 (ilmastoitu), istumapaikkoja: 55, pinta-ala (m2): 56, osoite: CSK ul. Rogowska 35
 • Ulkoalue (grillimaja, takka, ruokailuteltta), pinta-ala: 3 ha, osoite: CSK ul. Rogowska 26.

  Pääsymaksut

  Recruitment

  • Step 1: Read the rules and timetable
  • Step 2: Specify the topic of your dissertation and select a potential supervisor
  • Step 3: Register in the electronic recruitment system
  • Step 4: Complete and deliver the required documents
  • Step 5: Prepare for the interview
  • Step 6: Apply for an interview
  • Step 7: Await decision

  Viisumivaatimukset

  Kansainvälisten jatko-opiskelijoiden tulee hakea D-tyypin kansallinen viisumi Puolan konsulaatista/suurlähetystöstä tietyssä maassa. He ovat vapautettuja työluvista. Monissa maissa on suositeltavaa varata vierailusi konsulaattiin hyvissä ajoin.

  Issuing documents at the University of Lodz

  • Valintaprosessin päätyttyä ja tohtorikoulun neuvosto on antanut myönteisen lausunnon, asiakirjat siirretään korkeakoulun sihteerille, joka pystyy laatimaan viisumin saamiseen tarvittavan vahvistusasiakirjan. Käytä rekrytointialustan viestilaatikkoa ilmoittaaksesi, tarvitsetko oikean kopion vai pelkän skannauksen.
  • University of Lodz voi hakijan pyynnöstä myöntää majoitustodistuksen.
  • Kaikki muut Puolan konsulaatin tietyssä maassa vaatimat asiakirjat ja todistukset (mukaan lukien vakuutus) ovat hakijan vastuulla. Kiinnitä erityistä huomiota Apostillen (jos saatavilla maassasi) tai konsuliviranomaisen laillistamisleimoihin (muissa tapauksissa) ja varmista, että saat sen tutkintotodistukseesi ennen lähtöäsi.

  Apurahat ja rahoitus

  Tohtoriopiskelijoille

  UL:n tohtoristipendi maksetaan jokaiselle säännönmukaisesti hyväksyttyyn jatko-opiskelijalle.

  Tämä merkitsee 3466,90 PLN:n bruttomäärää kuukaudessa ensimmäisen ja toisen opiskeluvuoden aikana ja 5340,90 PLN:n bruttomäärää kolmannen ja neljännen opiskeluvuoden aikana. Todistetusti vammaisten tohtoriopiskelijoiden osalta yllä oleva summa nostetaan 4506,97 PLN:iin ja 6380,97 PLN:iin.


  Toinen pääsykanava (merkitty "ulkoiset rahastot") on käytettävissä niille, jotka ovat jo hakeneet ulkopuoliseen apurahalaitokseen (esim. NAWA tai PAN), joka kattaa apurahan (tai sen osan).

  Huomioithan, että pääsy ulkopuolisen hankkeen kautta, jossa on erityisen suuri rahoitusosuus ja pakollinen työsuhde osana sopimusta, voi menettää oikeuden (lisä) UL-stipendiin.

  Kampuksen elämä ja tilat

  University of Lodz infrastruktuuri tarjoaa erinomaiset olosuhteet opiskeluun, työskentelyyn ja asumiseen. Yliopiston infrastruktuuriin kuuluu 13 tiedekuntien rakennusta asuntoloineen, liikuntatiloja, konferenssikeskuksia ja muistomerkkirakennuksia. Nämä ovat myös rakennuksia, joita voidaan käyttää kaupallisesti.

  Yliopiston rakennuksista vastaa UL:n keskushallinnon toimitilakeskus, jonka tehtäviin kuuluu UL:n kiinteistöjen hallinto ja myynti, irtaimen omaisuuden myynti, tilojen vuokraus sekä kuljetuspalvelut ja jätehuolto.

  Poland

  Virallisesti: Puolan tasavalta on Keski-Euroopan valtio, jota rajaavat lännessä Saksa, etelässä Tšekki ja Slovakia, idässä Ukraina ja Valko-Venäjä sekä koillisessa Venäjä (Kaliningradin alue) ja Liettua. Puola on EU:n kuudenneksi suurin maa asukkaalla (38,5 miljoonaa) ja pinta-alalla (312 628 neliökilometriä) mitattuna.

  Puola on ollut Yhdistyneiden kansakuntien jäsen vuodesta 1945, Naton jäsen vuodesta 1999 ja Euroopan unionin jäsen vuodesta 2004. Vuonna 2007 Puola liittyi Schengen-alueeseen, Euroopan maiden ryhmään, jolla ei ole sisärajavalvontaa (sovellettu sen sijaan vyöhykerajaan).

  Lodz

  Lodz – kaupunki, jolla on epätavallinen, vaikeasti intiimi luonne. Aiemmin Puolan teollisuuden ja elokuvan pääkaupungiksi kutsuttu se yhdistää menneiden aikojen viehätysvoiman modernin liiketoiminnan, kulttuurin ja tieteen henkeen.

  Sen arkkitehtuuri ja topografia heijastavat neljän kansallisuuden voimakasta vaikutusta, jotka muokkasivat kaupunkia – toisaalta eurooppalaisen ja täynnä elämää ja toisaalta intiimiä ja tasapainoisia.

  Se on suuri akateeminen kaupunki, jossa on monia korkeakouluja. Monipuoliset puolalaiset ja kansainväliset yritykset, jotka sijaitsevat Lodzissa, ovat University of Lodz virallisia kumppaneita. Kumppaniyritysten liike-elämän asiantuntijat tutustuvat ohjelman sisältöön ja heidät kutsutaan kursseille. Yritysten nimilistalla on Infosys, Fujitsu, Clariant, Accenture, Deloitte, HP, LSI Software, Sandoz, CitiBank, Indesit, Skanska, BNP Paribas, Philips, E&Y, Pricewaterhouse Coopers – kaikki mainitut tahot hakevat aktiivisesti UL:n valmistuneita ja auttavat heitä kehittää uraansa.

  Lodz on suurten investointien ja mahtavien mahdollisuuksien kaupunki – sen näyttävä elpyminen on jo vuosia houkutellut suurimpia työnantajia yrityspalvelu- ja IT-alalta. Luovat teollisuudenalat tai popkulttuurimaailmaan kuuluvat aloitteet ovat kehittyneet täällä yhtä voimakkaasti.

  Alkaen mahtavista kansainvälisistä festivaaleista erikoisiin, syrjäisiin arvosteluihin – kulttuuritapahtumien huomaamaton aikataulu houkuttelee monipuolisen joukon harrastajia. Kaupunki yllättää myös ravintoloilla, klubeilla, kahviloilla ja paikoilla, joissa sekä lodzin asukkaat että vierailijat mielellään viettävät vapaa-aikaansa. Lodzista löydät varmasti jotain itsellesi.

  Mitä tehdä Lodzissa?

  Lodz – loputtomien mahdollisuuksien kaupunki: koulutuksen ja taiteen kaupunki, teatterit, multiplex-elokuvateatterit, viehättävät studioelokuvateatterit, konsertit, ulkoilmaelokuvateatterit, luennot ja työpajat – kaikista aiheista.

  Paljon ilmaisia tapahtumia

  • Neljän kulttuurin Łódź -festivaali
  • Light Move -festivaali
  • Transatlantyk-festivaali
  • Fotofestiwal
  • Łódźin designfestivaali
  • Äänen muokkaus
  • Kansainvälinen sarjakuva- ja pelifestivaali
  • Katutaide / Lodzin kaupungin seinämaalauspolku

  Vapaa-aika – ota kaikki irti UL:ssa ja kaupungissa!

  • UL:n opintokerhot
  • University of Lodz uratoimisto
  • Yliopistourheiluliitto (AZS)
  • 'Juwenalia' – opiskelijoiden festivaali
  • Młodzi w Łodzi [Nuori Łódź]
  • Akateeminen laulu- ja tanssiyhtye KUJON.

  Sijainnit

  • Łódź

   ul. Prezydenta Gabriela Narutowicza, 68, 90-137, Łódź

  Kysymyksiä