Keystone logo
Spertus Institute HEBREW-KIRJEIDEN LÄÄKÄRI
Spertus Institute

HEBREW-KIRJEIDEN LÄÄKÄRI

Chicago, Yhdysvallat

Request duration

Englanti

Täysaikainen, Osa-aikainen

Request application deadline

Sep 2023

Request tuition fees

Etäopiskelu, Kampuksella

Johdanto

Spertus Institute ajatuksen, että juutalaisen ajattelun viisaus ja juutalaisten kokemusten rikkaus kertovat juutalaisyhteiskunnalle ja juutalaisuudelle nykyään. Ohjelmamme kannustavat henkilökohtaiseen pohdintaan. Opiskelijat tarttuvat juutalaisten ideoihin henkilökohtaisen, ammatillisen ja yhteisöllisen etenemisen palveluksessa.

Spertus Institute tohtori heprealaisille kirjeille (DHL) on suunniteltu erityisesti palveleville juutalaisille ammattilaisille, lähinnä rabbit, mutta se voi myös kiinnostaa opettajia ja kunnallispalvelutyöntekijöitä, joilla on erittäin korkeatasoiset klassiset hepreankieliset tekstit. Se palvelee niitä, jotka haluavat uran parantamista, uramuutosta ja henkilökohtaista koulutusta. Toisin kuin perinteiset koulutusohjelmat, jokainen ohjelman opiskelija suorittaa yksilöllisen oppimisprosessin. Ohjelma vaatii akateemista huippuosaamista, joka on tasapainossa taitopohjaisen tiedon kanssa, joka soveltuu suoraan niille, jotka haluavat antaa merkittävän panoksen juutalaisten elämään. Hakijoilla on oltava maisterintutkinto juutalaisopinnoista (tai vastaava) ja merkittävä laitos klassisilla heprealaisilla teksteillä, jotta heidät otetaan huomioon.

Oppimistulokset

DHL-ohjelman opiskelijat oppivat:

Osoita eri metodologioiden ja lähestymistapojen taitoja käsitteellistämällä ja analysoimalla kriittisesti keskeisiä ideoita, käytäntöjä ja kysymyksiä;

Osoita taitoja klassisen ja modernin juutalaisen kirjallisuuden tutkimiseen, mukaan lukien Talmud, Midrash, raamatulliset ja Talmudin kommentit, koodit ja responsa, kabbalistiset ja hasidiset teokset, keskiaikainen juutalainen eettinen kirjallisuus ja pietica sekä liturgiat;

Seuraa historiallisesti, käsitteellisesti ja analyyttisesti erilaisia kysymyksiä, ideoita ja käytäntöjä klassisen juutalaisen kirjallisuuden korpusen kautta;

Hyödynnä juutalaisen kirjallisuuden ja historiallisen kokemuksen resursseja käsittelemään kysymyksiä ja ongelmia, jotka haastavat nykyajan juutalaisen elämän.

Kurssivaatimukset (54 neljännes tunnin opintopistettä)

Spertus Institute juutalaisopintojen koulutusohjelmia tarjotaan neljännesvuosittain, mikä mahdollistaa joustavan ja asynkronisen ilmoittautumisen ja aloituspäivät. Tämän seurauksena kurssihyvitys myönnetään neljännes tunteina (toisin kuin lukukausi tuntia).

Lukukurssit (7 kurssia, kukin kolme opintopistettä)

Itsenäinen opiskelu tai seminaari-tekstipohjaiset kurssit (7 kurssia, kukin kolme opintopistettä)

Tutkimus ja kirjoittaminen, joka liittyy huippuosaamista osoittavaan projektiin (4 kurssia, kukin kolme opintopistettä)

Huippuosaamista osoittava projekti

PDE (Demonstrating Excellence) -projekti ei ole perinteinen opinnäytetyö, vaan perinteisiin juutalaisiin lähteisiin perustuva sovellettu, käytännöllinen projekti, jonka tarkoituksena on käsitellä ajankohtaisia, asetuksiin perustuvia kysymyksiä. Se on ainutlaatuinen jokaiselle ohjelman osallistujalle ja se valmistuu ensisijaisesti muualla, tiedekunnan neuvonnassa.

Kurssin otsikoiden lukeminen

Juutalainen ajatus

Juutalainen etiikka

Juutalainen laki (Halakhah)

Nykyaikaisen juutalaisuuden avainkysymykset

Juutalainen yhteisö: historiallisia ja sosiologisia tapahtumia

Valinnainen ydinlukukurssi (esimerkiksi hengellisyys, mystiikka, rukous, "hyvät kirjat")

Erityisesti PDE: hen liittyvä lisätyö

Tietoja koulusta

Kysymyksiä