Keystone logo
Max Planck Institute for Brain Research

Max Planck Institute for Brain Research

Max Planck Institute for Brain Research

Johdanto

Max Planck Institute for Brain Research on perustavaa laatua oleva tutkimus- ja tieteellinen oppilaitos, joka keskittyy aivojen ymmärtämiseen. Ihmisen aivot ovat yllättävän monimutkainen kone, joka koostuu noin sadasta miljardista neuronista ja biljoonaa yhteyksistä tai synapseista niiden välillä. Tällaisesta järjestelmästä, kuin maagisesti, syntyy käsitys, käyttäytyminen ja ajattelu. Aivot on usein kuvattu "monimutkaisimmaksi koneeksi tunnetulla universumilla".

Aivot ovat evoluutiotuotteita, biologisten organismien vastaus valinnopeuteen. Tällöin aivot ratkaisevat monia monimutkaisia ​​mutta vielä erikoistuneita ongelmia: löytää ruokaa, tunnistaa ja välttää vaaroja, oppia ja tunnistaa sukulaisia, oppia entisistä yhdistyksistä, ennakoida lähitulevaisuutta, kommunikoida ja muutamassa lajissa välittää tietoa. Kaikki tämä näyttää niin yksinkertaiselta. Silti tiedämme, että nämä ongelmat ovat monimutkaisia, koska pyrkimyksemme niiden ratkaisemisessa keinotekoisilla koneilla on tähän asti ollut pettymys. Nykypäivän tietokoneet parantavat paremmin puhdasta laskentaan liittyviä ongelmia (esim. Shakki). Mutta ne ovat edelleen huonoja objektien, merkkien tai kasvojentunnistustehtävien ratkaisemisessa, aivoissamme suorittamat toimenpiteet vaivattomasti. Ja aivot toimivat hyvin vähän teholla (noin 30W ihmisillä). Ne ovat tehokkuuden voitto.

Aivojen opiskelu ja ymmärtäminen ovat tärkeitä monista syistä. Ensinnäkin se on kiehtova tieteellinen haaste. Modernin neurotieteen monimuotoisuuden ja monimutkaisuuden vuoksi on monitieteinen tieteellinen huippuosaaminen, johon osallistuu (muun muassa) molekyylibiologeja, biokemialaisia, geneettisiä, elektrofysiologeja, etologeja, psykologeja, fyysikkoja, atk-tutkijoita, insinöörejä ja matemaatikkoja. Aivojen ymmärtäminen vaatii reduktiivisia lähestymistapoja sekä synteettisiä. Yksinkertaisesti sanottuna, se on valtava ja mielenkiintoinen haaste tutkijoille, jotka ovat intohimoisesti perustutkimusta.

Toiseksi aivojen ymmärtäminen on ensiarvoisen tärkeää lääketieteessä. Maailman terveysjärjestön tiedot osoittavat, että psykiatriset ja neurologiset sairaudet ovat tärkeimpiä vammaisuuden ja sairauksien syitä. Itse asiassa vuonna 2005 aivojen häiriöt olivat 35 prosenttia kaikkien Euroopan mantereella esiintyvien sairauksien taloudellisesta taakasta. Vaikka instituutti ei ole lääketieteellinen laitos, tuottamamme tietämys (esim. Hermosolun, synaptisen plastisuuden tai aivodynamiikan mekanismit) on olennaisen tärkeä sovelletulle neurologiselle tutkimukselle (esim. Neurodegeneratiiviset sairaudet, psykiatriset häiriöt).

Tavoitteenamme on olla laitos, jossa osa maailman parhaista tutkijoista työskentelee yhdessä ymmärtääkseen hermostojen toimintaa ja toimintaa. Tieteellinen painopisteemme on piireissä tai verkostoissa vuorovaikutuksessa olevien osien molekyylejä neuroneissa, neuroneissa paikallisessa piirissä, piiri-piiri-viestinnässä. Instituutin kokeellista työtä tehdään kädentättömillä eläinlajeilla (esim. Rotilla ja hiirillä, kaloilla) interdisciplinary, interactive setting, joka sijaitsee Goethe-yliopiston luonnontieteiden kampuksen sydämessä Frankfurt am Mainissa. Välittömät naapurit ja tieteelliset kumppanit ovat Goethe-yliopiston biologia, kemia ja fysiikka, Frankfurtin korkeakouluopinnot (FIAS) ja Max Planckin biofysiikan instituutti. Meillä on myös läheiset suhteet Goethe-yliopiston lääketieteeseen ja tietojenkäsittelytieteen tietotekniikan keskukseen sekä matematiikan osastoihin ja Ernst Strüngmann -instituuttiin, jossa keskitytään kognitiiviseen neurotieteeseen.

Sijainnit

 • Frankfurt

  Max-von-Laue-Straße 4, 60438, , Frankfurt

  • Frankfurt

   Deutschordenstraße 46, 60528, , Frankfurt

   Kysymyksiä