Keystone logo
© (c) IST Austria Magic Lemur Productions
Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Institute of Science and Technology Austria

Johdanto

Institute of Science and Technology Austria - ISTA etsii korkeasti päteviä hakijoita, joilla on kandidaatin tai maisterin tutkinto, hakemaan tohtorin tutkintoa. ohjelmoida. Tarjoamme täysin rahoitetut tohtorin paikat tähtitieteen, biologian, tietojenkäsittelytieteen, kemian ja materiaalien, tietotieteen ja tieteellisen laskennan, maatieteen, matematiikan, neurotieteen ja fysiikan aloilla maailmanluokan tutkimusympäristössä Wienin laitamilla.

Vuonna 2019 ISTA sijoittui sijalle 3 maailmanlaajuisessa Nature Index -luokituksessa (normalisoitu). Vuonna 2018 ISTA sijoittui Nature Index Rising Starsin "Top 30 academic Institutions alle 30" -luettelon kymmenen parhaan joukkoon. Kaikille opiskelijoille tarjotaan 5 vuoden sopimuksia, he saavat kansainvälisesti kilpailukykyisen palkan ja täyden sosiaaliturvan. Opiskelijoille myönnetään myös taloudellista tukea tieteellisiin konferensseihin ja työpajoihin osallistumiseen. Hakuaika on 8.1.2024, tohtorintutkinnon alkamispäivä syyskuussa 2024

Yksi ISTA PhD-ohjelman tunnusmerkeistä on jaettu tutkijakoulukokemus.

Pyrimme kouluttamaan avarakatseisia tutkijoita, jotka tekevät huippuluokan, uteliaisuuslähtöistä tutkimusta. Tutkimuksen alkuvaihe kannustaa laajaan altistumiseen tärkeille tieteellisille lähestymistavoille ja ongelmille. Näin opiskelijat voivat luoda vankan pohjan intensiiviselle tutkimukselle tohtoriohjelman toisessa vaiheessa.

tieteidenvälisyyttä

Graduate-ohjelmallemme on ominaista moderni kattava koulutus, jossa keskitytään erityisesti monitieteisyyteen.

Tohtoritutkimuksessa on seitsemän raitaa:

 • Biologia
 • Kemia ja materiaalit
 • Tietokone Tiede
 • Tietojenkäsittely ja tieteellinen laskenta
 • Matematiikka
 • Neuroscience
 • Fysiikka

ISTA PhD -opetussuunnitelman erityistä on sen joustavuus – opiskelijat tulevat eri tavoitteilla ja voivat muokata omia koulutus- ja tutkimuspolkujaan. Jotkut opiskelijat tulevat ISTA tutkimaan, toisilla on selkeä käsitys siitä, minne he haluavat mennä. Ohjelmamme sisältää molemmat.

Huippuluokan tutkimus

Opiskelijat työskentelevät tiiviisti erinomaisten tiedekuntien kanssa pienissä tutkimusryhmissä, ja heillä on pääsy ensiluokkaisiin tiloihin.

Vuonna 2019 ISTA sijoittui sijalle 3 maailmanlaajuisessa Nature Index -luokituksessa (normalisoitu). Vuonna 2018 ISTA sijoittui Nature Index Rising Stars -luettelon "Top 30 alle 30-vuotiaiden akateemisen oppilaitoksen" -luetteloon kymmenen parhaan joukkoon, ja se esiteltiin tässä Nature Indexin artikkelissa. Katso lisätietoja Nature Index -tutkimusprofiilistamme. Vuonna 2018 meillä oli myös korkein ERC-apurahojen onnistumisprosentti (48 %), ennen kuin Weizmann Institute, ETH Zurich, Cambridge ja Oxford ja Max Planck Society. Tiedekuntamme ovat myös saaneet monia ansioituneita kunnianosoituksia, kuten Erwin Schrö Dinger -palkinnon, Ludwig Boltzmann -palkinnon ja Carus-mitalin.

Täyden listan opiskelijajulkaisuista näet ISTA Research Explorer -tietokannassa.

Tutkimusryhmät

 • 69 tutkimusryhmää vuonna 2022
 • 90 tutkimusryhmää vuoteen 2026 mennessä

Modernit mukavuudet

Riippumatta opiskelustasi, sinulla on käytössäsi huippuluokan laitteet, jotta voit suorittaa tutkimuksen kansainvälisesti kilpailukykyisellä tasolla. Biokuvauksesta ja elektronimikroskopiasta nanovalmistukseen ja korkean suorituskyvyn laskemiseen: keskitetyt tieteelliset palvelut tukevat huippututkimusta.

Ph.D. aste

ISTA on tutkimuslaitos, jolla on oikeus myöntää maisterin ja filosofian tohtorin arvot. ISTA on itsenäinen julkisoikeudellinen oikeushenkilö, jolla on omat hallinto- ja hallintorakenteet Institute of Science and Technology Austria liittovaltion lain (BGBl. I nro 69/2006) mukaisesti.

Koska tutkinnon myöntämisvaltuutemme perustuu suoraan Itävallan parlamentin säädökseen, ISTA on vapautettu Itävallan yliopistolain soveltamisesta.

Tuki- ja urakehityspalvelut

ISTA &rsquon tiedekunta ja hallinto voivat tarjota tietoa, neuvoja ja tukea opintojen aikana. Akateemisiin tukipalveluihin kuuluvat opintopolun edustajien, mentoreiden ja tutkijakoulun toimiston ohjaus. Säännöllisillä urakeskusteluilla, taitokoulutusistunnoilla sekä alan johtajien vierailuilla jatkokoulutus- ja urakehitysohjelmat valmistavat tutkijoita seuraaviin askeleisiinsa. korkeakouluissa, teollisuudessa ja muualla.

Missä ISTA on?

Instituutti on vain 25 minuutin bussimatkan päässä Wienistä, joka on jatkuvasti äänestetty yhdeksi maailman parhaista kaupungeista asua. Opiskelijoillamme on mahdollisuus asua Klosterneuburgissa, rauhallisella alueella kauniin metsän ympäröimänä, tai aivan Wienin hälinästä. Meillä on myös useita asumisvaihtoehtoja kampuksella.

ISTA &rsquon yksitieteellinen tohtori Ohjelma antaa opiskelijoille ja tiedekunnalle mahdollisuuden tehdä vapaata yhteistyötä tutkimusryhmien ja tieteenalojen kesken. Tämä synnyttää uusia ideoita ja tutkimustapoja.

ISTA tohtoriopiskelijat voivat valita ensisijaiseksi opiskelupaikakseen seitsemästä eri opintolinjasta: biologia, kemia ja materiaalit, tietojenkäsittely, datatiede ja tieteellinen laskeminen, matematiikka, neurotiede ja fysiikka. Monet tiedekunnan jäsenet liittyvät useisiin kappaleisiin, mikä kuvastaa kampuksen tutkimusryhmien monitieteistä luonnetta ja antaa opiskelijoille mahdollisuuden lähestyä kiinnostavia aiheita useista eri näkökulmista.

Rotaatiot kolmessa eri tutkimusryhmässä

Jokainen saapuva Ph.D. opiskelija suorittaa kolme noin kahden kuukauden kiertoa eri tutkimusryhmissä. Sovitusprosessi takaa hyvän istuvuuden opiskelijoiden ja ohjaajien välillä ja altistaa opiskelijat uusille alueille ja menetelmille.

Ainutlaatuinen yhdistelmä leveyttä ja syvyyttä

Tieteidenvälisten ydinkurssien ja edistyneiden valittavien yhdistelmä antaa opiskelijoille mahdollisuuden olla vuorovaikutuksessa eri tieteenalojen tutkijoiden kanssa sekä jatkaa valitsemaansa aihetta syvällisemmin.

Tietämisen rajojen työntäminen

Innovatiivisin tutkimus syntyy tieteenalojen rajapinnoilta. Tutkijakoulussa opiskelijoilla on keskeinen rooli erilaisten lähestymistapojen yhdistämisessä tieteen tulevaisuuden muovaamiseksi.

Seuraavassa kaaviossa näkyy ISTA ryhmien välinen yhteistyö, joka perustuu julkaisuihin vuosina 2016-kesäkuu 2019.

Kampuksen ominaisuudet

ISTA kampus sijaitsee Klosterneuburgissa, historiallisessa kaupungissa Wienin luoteeseen.

Kohde sijaitsee Wienin metsän välissä, vain 18 kilometrin päässä Wienin keskustasta.

Suuri osa kampuksesta koostuu laboratoriorakennuksista, opiskelijoiden, opettajien ja henkilökunnan asunnoista sekä muista tiloista, kuten kahvilasta, päiväkodista, jalkapallokentästä, tenniskentästä ja Art/Brut Centerin gugging-museosta.

  Pääsymaksut

  Sisääntulo kandidaatin tai maisterin tutkinnolla

  ISTA toivottaa tervetulleeksi opiskelijat, joilla on erilainen akateeminen tausta ja jotka voivat tuoda taitonsa ja kokemuksensa tieteelliseen ympäristöön.

  Toivotamme tervetulleeksi hakijat, joilla on (tai odottavat suorittavansa ennen ilmoittautumista) kandidaatin tai maisterin tutkinto biologiasta, neurotieteestä, matematiikasta, tietojenkäsittelytieteestä, fysiikasta, kemiasta ja niihin liittyvistä aloista.

  Kansainvälinen englanninkielinen ympäristö

  ISTA on monipuolinen ja kansainvälinen opiskelijaväestö yli 50 maasta. Instituutti kokoaa yhteen tutkijoita ja henkilökuntaa 72 eri maasta.

  ISTA n työkieli on englanti.

  Pääsymaksut ja lukukausimaksut

  ISTA ei veloita lukukausimaksuja. Tohtorintutkinto- ja harjoitteluohjelmiimme hakeminen ei vaadi hakumaksua.

  Hakukelpoiset kandidaatin ja maisterin opiskelijat

  ISTA toivottaa tervetulleeksi opiskelijat, joilla on erilainen akateeminen tausta ja jotka voivat tuoda taitonsa ja kokemuksensa tieteelliseen ympäristöön.

  Opiskelijoita, joilla on kandidaatin tai maisterin tutkinto biologiasta, kemiasta, neurotieteestä, matematiikasta, tietojenkäsittelytieteestä, fysiikasta, datatieteestä ja tieteellisestä laskennasta, tähtitiedestä, maatieteestä ja vastaavista aloista, rohkaistaan hakemaan.

  Miten voin hakea?

  ISTA käsittelee tohtoriohjelmansa hakemuksia kerran vuodessa. Hakeaksesi sinun on luotava verkkotili, jonka avulla voit seurata hakemustasi sen eri vaiheissa. Emme hyväksy tämän järjestelmän ulkopuolelta saapuneita hakemuksia ja asiakirjoja.

  Täytä lomake pöytätietokoneen verkkoselaimella. Mobiililaitteiden (esim. Android, iPhone, iPad jne.) verkkoselaimia ei tueta.

  Mitä sovellusmateriaaleja tarvitaan?

  Pyydämme sinua lataamaan seuraavat asiakirjat hakemusportaaliin:

  • CV
  • Käyttötarkoitus (SoP) Tarkoitus on tärkeä osa hakemustasi. Ole hyvä ja jaa siinä meille kaikki, mikä valmistaa sinua jatko-tason tutkimukseen. Voit esimerkiksi kuvailla aiempia tutkimusprojektejasi, motivaatiotasi, osaamistasi ja taustaasi, jotka liittyvät hakulomakkeella valitsemiisi tutkimusalueisiin ja ryhmiin. Yritä kertoa kokemuksistasi mahdollisimman tarkasti ja painota hallitsemaasi teknistä osaamista. Ole hyvä ja jäsentele käyttötarkoitusselvitystäsi käsittelemällä ensin yllä olevia yleisiä kohtia ja lopuksi vastaamalla seuraaviin erityiskysymyksiin:
   • Tutkijakoulun ensimmäisen vuoden tärkeä tavoite on löytää akateeminen koti liittymällä tutkimusryhmään. Ottaen huomioon, että onnistunut jäsenyys ei riipu vain omista mieltymyksistäsi, voit harkita useita vaihtoehtoja. Mikä ryhmä tai ryhmät olisivat sinulle merkityksellisiä tutkimusintressien ja taustasi perusteella, missä järjestyksessä ja miksi? Määritä enintään kolme tutkimusryhmää ISTA :ssa.
   • Ensimmäisen vuoden aikana tutkijakoulussa sinun tulee suorittaa kolme kiertoa kolmessa tutkimusryhmässä. Selitä, mitkä ryhmät valitsisit ja miksi. Graduate School kannustaa opiskelijoita harkitsemaan yhtä kiertoa oman osaamisalueensa ulkopuolella; pitäisikö sinun päättää tutkia tätä vaihtoehtoa, mitä tutkimusryhmää harkitsisit ja miksi?
   • Yliopistootteet ja tutkintotodistukset kaikista koulutusohjelmista ja kaikista vuosista, joille olet osallistunut ja/tai olet tällä hetkellä ilmoittautunut (englanniksi ja alkuperäisellä kielellä)
   • Kolmen erotuomarin yhteystiedot, jotka voivat arvioida akateemista ja tutkimussuoritustasi. Kaikki asiakirjat on toimitettava englanniksi ja kopiot yliopiston opintosuoritusotteista ovat myös niiden alkuperäisellä kielellä.

  Mitkä ovat valintakriteerit?

  Valintalautakunta arvioi hakijan valmiutta, motivaatiota ja potentiaalia mittareilla. Seuraavat asiat otetaan huomioon:

  1. Perustutkinnon suorittaminen: kaiken kaikkiaan, keskittyen erityisesti asiaankuuluviin alakohtaisiin kursseihin
  2. Professorien ja vanhempien tutkijoiden toimittamat viitekirjeet: yksi kirje teollisuudelta hyväksytään, mutta akateemisen taustan kirjeet ovat etusijalla; Tuomareita pyydetään käsittelemään analyyttisiä kykyjä, teknistä pätevyyttä, itsenäistä työskentelykykyä ja motivaatiota/sitoutumista
  3. Tarkoitus: hakijan aiempi tutkimuskokemus ja motivaatio hakea tähän tiettyyn tohtoriohjelmaan: onko se hyvä akateeminen sopivuus? miten ohjelma vaikuttaa hakijan tuleviin urasuunnitelmiin? jne.
  4. Muut asiaankuuluvat taidot (alakohtaiset): osoitettu esim. työharjoittelussa ja/tai tutkimusprojekteihin osallistumisessa, osallistuminen luonnontieteiden olympialaisiin, ohjelmointikielet, laboratoriotekniikat jne.
  5. Siirrettävät taidot: esim. kommunikaatiotaidot, kokemus tiimityöskentelystä, aikaisempi liikkuvuus- ja kansainvälinen kokemus, opiskelijajärjestöissä osoitettu johtamiskokemus jne.
  6. Monimuotoisuus: esim. nainen tietojenkäsittelytieteessä/matematiikassa/fysiikassa; alaa vaihtanut hakija jne.

  Apurahat ja rahoitus

  Alumnitilastot

  Sijainnit

  • Klosterneuburg

   Am Campus, 1 Klosterneuburg ISTA - Graduate School Office, 3400, Klosterneuburg

  Kysymyksiä