Keystone logo
International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics

Johdanto

Max Planck -instituutti

International Max Planck Subcellular Architecture and Dynamics -tutkimuskoulu (IMPRS-CBP) on kansainvälinen tohtorikoulutusohjelma, jota isännöivät Max Planckin biofysiikan instituutti, Goethen yliopisto Frankfurt ja Johannes Gutenbergin yliopisto Mainz. Biofysiikka on tieteidenvälinen tiede, joka soveltaa fysiikan teorioita ja menetelmiä biologisten ilmiöiden ymmärtämiseen. Tavoitteenamme on kouluttaa jatko-opiskelijoita vastaamaan yhteen viimeisimmistä biologisista haasteista: saada täydellinen molekyylitason käsitys solusta.

Pyrimme houkuttelemaan opiskelijoita, joilla on vahva kvantitatiivisten tieteiden (erityisesti fysiikan ja matematiikan) perustutkinto ja jotka ovat kiinnostuneita soveltamaan taitojaan vastaamaan biologisen ja biolääketieteellisen tutkimuksen avoimiin kysymyksiin.

IMPRS-CBP: n tiedekunta koostuu noin 30: stä erittäin sitoutuneesta tutkijasta, ryhmäjohtajista, MPI-johtajista ja professoreista pääasiassa kolmesta laitoksesta: Frankfurtin Goethen yliopistosta (GU), Johannes Gutenbergin yliopistosta Mainzista (JGU) ja Max Planckin biofysiikan instituutista. (MPIBP). IMPRS-CBP: ssä on kahdeksan instituuttia, jotka liittyvät GU: n neljään tiedekuntaan. Nämä instituutit, samoin kuin Frankfurtin korkeakouluinstituutti (FIAS) ja MPIBP, sijaitsevat jo Reinin-Mainin osa-alueen korkean suorituskyvyn Science City Frankfurt Riedbergin sydämessä. Riedbergin kampuksella tutkitaan tänään huomisen kemiallisia, biokemiallisia ja fysikaalisia sovelluksia. Tulevaisuudessa GU: n luonnontieteelliset osastot ja tieteenalat löytävät paikkansa täällä.

JGU: ssa kaksi instituuttia, jotka liittyvät kahteen tiedekuntaan, ovat mukana IMPRS-CBP: ssä. Frankfurtissa ja Mainzissa sijaitsevien tutkimusryhmien maantieteellisen ja temaattisen läheisyyden vuoksi näiden kahden kohteen välillä on jo luotu tiivistä yhteistyötä ja elävä tutkimusympäristö.

Ohjelma tarjoaa koulutusta konsepteihin ja tekniikoihin, joilla tutkitaan solun avainmakromolekyylien rakennetta, toimintaa ja vuorovaikutusta, solu- ja monisoluisten prosessien hallintaa molekyylitasolla ja koko genomilla sekä menetelmien kehittämistä kuvan ja mallintaa nämä prosessit. Lisäksi opetussuunnitelma kattaa laajan valikoiman siirrettäviä taitoja ja sisältää monivaiheisen uramentoroinnin, jonka tarkoituksena on erityisesti valmistaa tohtoriopiskelijamme ammattiuran haasteisiin globaaleilla markkinoilla, olivatpa ne sitten yliopistossa, teollisuudessa tai muualla.

Opetuskonsepti perustuu jatko-opiskelijoiden kolmeen peruspilariin:

 1. Koulutus tutkimuksen kautta
 2. Kurssit ja työpajat teknisistä ja siirrettävistä taidoista
 3. Verkostoituminen kansainvälisessä tieteellisten asiantuntijoiden yhteisössä

Ohjelma on rakennettu johdantokoulutukseen heti rekrytoinnin jälkeen, joka koostuu kolmen viikon harjoittelulohkosta, jota seuraa kolmen laboratoriokierron sarja (vaihe 1). Vaihe 2 sisältää tohtorin tutkinnon. opinnäytetyötutkimus, ammatillinen verkostoituminen ja säännölliset edistymiskatsaukset (TAC-kokoukset) sekä teknisten tai siirrettävien taitojen kurssit ja valinnainen opetuskokemus.

Kansainvälinen tohtori Ohjelmoida

International Max Planck Research School on Cellular Biophysics solubiofysiikan tutkimuskoulu (IMPRS-CBP) kutsuu erinomaisia biotieteiden jatko-opiskelijoita hakemaan täysimääräisesti rahoitettua tohtoria. paikoissa.

IMPRS-CBP on kansainvälinen tohtorikoulutusohjelma, jota isännöivät Max Planckin biofysiikan instituutti, Goethen yliopisto Frankfurt ja Johannes Gutenbergin yliopisto Mainz.

Tavoitteenamme on kouluttaa jatko-opiskelijoita vastaamaan yhteen viimeisimmistä biologisista haasteista: ymmärtämään, kuinka monimutkainen osa-alueinen arkkitehtuuri syntyy yksittäisistä molekyylifunktioista, jotka toimivat yhdessä.

Lue lisää tiedekunnastamme, laitteistostamme ja projekteistamme kolmessa laboratorion kierrosta ennen laboratorion valitsemista!

Hakemuksen jättöpäivä on 15. toukokuuta 2021.

Tarjoamme sinulle:

 • Huippuluokan laitteet biofysiikan tutkimukseen: Osallistuvan laitoksemme isäntälaitteet Cryo-EM: lle, röntgenkristallografialle, NMR: lle, massaspektrologialle ja edistyneelle valomikroskopialle.
 • Monitieteinen järjestely: rakennebiologian, solubiologian, neurobiologian, molekyylibiologian ja laskennallisen biologian tutkijat työskentelevät kampuksellamme läheisissä yhteyksissä lääketieteelliseen kouluun.
 • Erinomaiset puiteolosuhteet: tarjoamme täysin rahoitettua Ph.D. tehtäviä ja apua kaikissa organisatorisissa asioissa
 • Mahdollisuus rakentaa kestäviä verkostoja: tiedekuntamme muodostavat noin 30 erittäin sitoutunutta tutkijaa, ryhmänjohtajia, MPI-johtajia ja professoreita osallistuvista laitoksista.
 • Viehättävä ja elettävä alue: Frankfurt am Main on kansainvälinen tiede-, rahoitus- ja kulttuurikeskus.
 • Ph.D. yhteisö: opiskelijat otetaan vastaan kerran vuodessa ja osallistuvat yhdessä jatko-opiskelijoille.

Sijainnit

 • Frankfurt

  Max-von-Laue-Str. 3 D-60438 Frankfurt am Main, , Frankfurt

  • Frankfurt

   Frankfurt, Saksa

   • Mainz

    Saarstraße,21, 55122, Mainz

    Kysymyksiä