Keystone logo
Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Graduate School of Life Science Munich

Johdanto

Meidän tutkijakoulumme

Graduate School Life Science München on osa Ludwig-Maximilans-Universität Münchenin (LMU) biologian tiedekuntaa ja kemian, biokemian ja farmasian tiedekuntaa. Nämä erinomaiset tiedekunnat ovat Saksan parhaiden biologian ja biokemian oppilaitosten joukossa. Yhdessä LMU-geenikeskuksen ja Klinikum der Universtität Münchenin (KUM) kanssa ne kuuluvat Grosshadern-Martinsriedissa sijaitsevaan HighTechCampusLMU:hin, joka on tunnettu kansainvälisestä huippuluokan biotieteiden tutkimuksestaan. Osallistuvat tutkimusryhmät tekevät usein yhteistyötä viereisten Max-Planckin biokemian ja neurobiologian instituuttien sekä Saksan ympäristöterveyden tutkimuskeskuksen (Helmholtz Zentrum München) kanssa.

Tietoja Ludwig-Maximilians-yliopistosta

Maineikkaan Ludwig-Maximilians-Universität München -hotellin italialaiset inspiroimat rakennukset sijaitsevat Münchenin keskustassa lähellä English Gardenia, joka on Euroopan ensimmäinen suuri kaupunginpuisto. Yliopisto on Saksan vanhimpia ja suurimpia. Se perustettiin vuonna 1472 Baijerin kaupungissa Ingolstadtissa herttuan Ludwig Richin johdolla, ja välilaskun jälkeen Landshutissa lopulta asettui Müncheniin vuonna 1826. Siitä lähtien se on houkutellut lukuisia arvostettuja tutkijoita. Heidän joukossa olivat röntgenkestäjä Wilhelm Roentgen, kemisti ja modernin maatalouden isä Justus von Liebig sekä sosiologi Max Weber. Konseptin perustamisesta lähtien yliopisto on kasvatanut 13 Nobel-palkinnon voittajaa. Nykyään Ludwig-Maximilians-Universität tarjoaa 48 000 opiskelijansa kanssa, joista 15% on kansainvälisiä opiskelijoita, vilkkaan opiskelija-elämän. Sen yli 700 professoria ja 3 000 apulaisprofessoria muodostavat ainutlaatuisen tutkimus- ja opetusmaaston.

Ludwig-Maximilians-yliopiston ranking

Ludwig-Maximilians-Universität München on jälleen vuonna 2021 kärjessä Times Higher Education Magazine -lehden World Reputation Rankingissa, jossa LMU on sijalla 32. Näin ollen LMU on yksi Euroopan tunnetuimmista yliopistoista. World Reputation Ranking arvioi yliopiston mainetta opetuksessa ja tutkimuksessa konsultoimalla tunnettuja tutkijoita kaikkialta maailmasta.

Meidän tutkijakoulumme

Vuonna 2009 perustettu Graduate School Life Science Munich (LSM) tarjoaa kansainvälisen biotieteiden tohtoriohjelman, joka kattaa antropologian, biokemian ja solubiologian, ekologian, evoluution, genetiikan, mikrobiologian, kasvitieteet, systematiikka ja eläintieteen alat erinomaisesti motivoituneille. ja päteviä tutkijoita. Ohjelmaa opetetaan kokonaan englanniksi ja se tarjoaa kattavan tieteellisen koulutuksen yhdessä Euroopan johtavista yliopistoista. Graduate Schoolin jäsenet ovat osa Ludwig-Maximilans-Universität Münchenin (LMU) biologista tiedekuntaa ja kemian, biokemian ja farmasian tiedekuntaa. Tiedekunnat ovat Saksan parhaiden biologian ja biokemian oppilaitosten joukossa.

180907_180904_CampusFeatures_CopyrightLMUBleeseCarolin2021.jpg

Ohjelma ja jäsenemme

Tietyn hankkeen tutkimuskoulutusta täydennetään seminaarilla, retriiteillä, menetelmäkursseilla, siirrettävien taitojen koulutuksella sekä osallistumisella vähintään yhteen kansainväliseen konferenssiin. Tohtoriohjelmaan voivat osallistua joko maisterin tai diplomin tutkinnon tai poikkeustapauksissa 4 vuoden kandidaatin tutkinnon suorittaneet opiskelijat. Tutkijakoulun menestyneille opiskelijoille LMU myöntää tohtorin tutkinnon (Dr. rer. nat.) 3-4 vuoden kuluttua. Hakijoiden tulee osoittaa vahva laadullinen tausta sekä kiinnostus ja kyky itsenäiseen tutkimukseen.

Yli 50 tutkimusryhmää, jotka ovat kansainvälisesti tunnustettuja innovatiivisista tutkimusmenetelmistään ja -tekniikoistaan, muodostavat tutkijakoulun ydinhenkilökunnan. Nämä ryhmät pyrkivät vastaamaan uusimpien lähestymistapojen avulla oleellisiin kysymyksiin, jotka ovat tärkeitä biologisen ja biokemiallisen perustutkimuksen ja soveltavan tutkimuksen kannalta. LSM-tohtorintutkijoille annetaan omassa tutkimusryhmässään tai yhteistyössä kampuksella erikoistuneen tutkimusryhmän kanssa mahdollisuus oppia ja hallita erilaisia tekniikoita. Näin LSM:n jatko-opiskelijoille tarjotaan perusteellinen koulutus biotieteen edistyneisiin menetelmiin.

Ohjelman tarkoituksena on opettaa tutkimuksen menestymiseen tarvittavan teknisen asiantuntemuksen lisäksi myös jokaiselle harkitsevalle ja vastuulliselle tutkijalle välttämättömiä taitoja. Jälkimmäiseen sisältyy kyky kommunikoida yksinkertaisella kielellä ja halu puuttua bioeettisiin kysymyksiin ja osallistua julkisiin keskusteluihin, joita ne voivat herättää. Lisäksi ulkomaalaisille opiskelijoille tarjotaan sisäisiä saksan kielen kursseja, mukaan lukien kulttuurienväliset näkökohdat, helpottamaan integroitumista. Menestyneet opiskelijat suorittavat jatko-opintojaan noin 3-4 vuoden kuluttua, ja LMU myöntää heille tohtorintutkinnon (Dr. rer. nat.).

Yhdellä silmäyksellä

 • Tohtorintutkinnon kesto: 3-4 vuotta
 • tohtorin tutkinnon (Dr. rer. nat.)
 • Kurssit suoritetaan englanniksi
 • Saatavilla olevat apurahat: 2 DAAD- ja 2 CSC LMU -apurahaa
 • Kampus: HighTechCampus Münchenissä

Tilastot

Ohjelmamme on erittäin monitieteinen ja kansainvälinen, kuten näet seuraavista tilastoista.

Opiskelijamme ovat jäseniä johonkin seuraavista neljästä tiedekunnasta:

 • Biologian tiedekunta
 • Lääketieteellinen tiedekunta,
 • Eläinlääketieteellinen tiedekunta
 • Kemian ja farmasian tiedekunta

Opiskelijamme tulevat 20 eri maasta.

  Kampuksen ominaisuudet

  Yli 50 tutkimusryhmää Ludwig Maximilianin yliopiston (LMU) Münchenin biologisesta tiedekunnasta, lääketieteellisestä tiedekunnasta, eläinlääketieteellisestä tiedekunnasta sekä kemian ja farmasian tiedekunnasta. LSM sijaitsee näkyvällä paikalla HighTechCampuksella Martinsriedissa etelään München tarjoaa valtavia tukimahdollisuuksia, monitieteisyyttä ja jatkuvaa tieteellistä panosta ympäröiviltä laboratorioilta.

  Münchenin sydämestä (Marienplatz) on vain 20 minuutin metromatka Martinsriedin HighTechCampukselle.

   Pääsymaksut

   Tohtoriohjelmaan voivat osallistua joko maisterin tai diplomin tutkinnon suorittaneet opiskelijat sekä poikkeukselliset hakijat, joilla on neljän vuoden kandidaatin tutkinto (kirjallisen opinnäytetyön kera).

   Vaaditut asiakirjat ovat:

   • Curriculum Vitae (CV);
   • Opintosuoritusote ja kandidaatin tutkintotodistus (vähintään 240 op), Vordiplom tai vastaava tutkinto;
   • Opintosuoritusote ja maisterin tutkintotodistus, tutkintotodistus tai vastaava tutkintotodistus (tarvittaessa). Jos koulutusohjelmasi ei ole vielä valmis, toimita väliaikaiset opintosuoritusotteet;
   • Kaksi suosituskirjettä (lisätietoja edellä);
   • Yliopistotutkintotodistus tai vastaava.
   • Motivaatiokirje (max 1 DinA4-sivu), jossa kerrotaan erityisesti, miksi valitut projektit valittiin.

   hakemus

   LSM kutsuu tohtorihakemuksia vuosittain, avoinna 1.9.-31.10.2023.

   Hakijat valitaan monivaiheisessa prosessissa verkkoportaalin kautta, mikä varmistaa avoimuuden ja oikeudenmukaisuuden koko hakumenettelyn ajan. LSM-koordinaattori arvioi jokaisen täydellisen lähetyksen. Useat LSM-tutkijakoulun tiedekunnan jäsenet arvioivat hakemukset itsenäisesti. Akateemisen pätevyyden, tutkimustyön, motivaation, tieteellisen taustan ja suosituskirjeiden perusteella ehdokkaat valitaan osallistumaan LSM: n haastatteluviikkoon. LSM-valiokunnan hallituksen jäsenten suorittaman perusteellisen arvioinnin jälkeen onnistuneet ehdokkaat kutsutaan liittymään LSM-tutkijakouluun.

   Apurahat ja rahoitus

   Opiskelijoiden suosittelut

   Sijainnit

   • Munich

    Grosshadernerstr. 2-4, 82152, Munich

    Kysymyksiä