Keystone logo
Belgia

Opiskelu PHD sisään Belgia 2024

Vaihda valuutta

Perus kuukausittaiset elinkustannukset

 • Vuokrataan yhteisessä asunnossa

  414
 • Osuus apuohjelmista

  64
 • Internet-liittymä

  49
 • Paikallinen kuljetus

  49

Esimerkki elämäntapakustannuksista

 • Pikaruokayhdistelmä

  10
 • Elokuvalippu

  12
 • Tuoppi paikallista olutta

  4

Viisumivaatimukset

EU:n/ETA:n/Sveitsin ulkopuolisten maiden kansalaisille, jotka haluavat opiskella Belgiassa yli 90 päivää.

Millaisen Visan tarvitset?

Visan nimi

D-viisumi (pitkäaikaista oleskelua varten myönnetty kansallinen viisumi)

Hinta ja valuutta

USD 200

Voit odottaa maksavasi 200 dollaria tai enemmän viisumihakemuksesi käsittelystä. Maksut voivat muuttua.

Kuka voi hakea viisumia?

Jos olet EU/ETA/Sveitsin kansalainen, et tarvitse viisumia opiskellaksesi Belgiassa. Sinun tulee kuitenkin olla ilmoittautunut tunnustettuun yliopistoon tai korkeakouluun päätoimekseen Belgiassa, sinulla on oltava riittävät varat kulujen kattamiseen opiskellessasi Belgiassa ja sinulla on oltava riittävä sairausvakuutus.

Jos olet EU/ETA/Sveitsin ulkopuolisen maan kansalainen, sinun on todennäköisesti haettava sitä, jotta voit ilmoittautua siellä korkeakouluopiskelijaksi yli kolmeksi kuukaudeksi. Joidenkin maiden (kuten Yhdysvaltojen) opiskelijoiden ei tarvitse hankkia viisumia Belgiaan, jos heidän oleskelunsa kestää enintään 90 päivää.

Ennen kuin voit hakea belgialaista opiskelijaviisumia, sinun on yleensä hyväksyttävä kurssille tai opinto-ohjelmaan tunnustetussa belgialaisessa yliopistossa tai oppilaitoksessa.

Kiinan kansantasavallan opiskelijoiden on hankittava akateemisen arviointikeskuksen (APS) myöntämä akateeminen arviointitodistus ennen kuin heillä on lupa ilmoittautua Belgian korkeakouluun. Tämä APS-todistus vaaditaan opiskelijaviisumin saamiseksi Belgiaan. Tutkimus koostuu tutkintotodistuksen teknisestä arvioinnista ja haastattelusta.

Missä voit tehdä hakemuksen?

Belgian suurlähetystö tai konsulaatti

Sinun tulee hakea opiskelijaviisumia kotimaasi Belgian suurlähetystöstä tai konsulaatista.

Verkkosivusto:

Kuinka tehdä hakemus?

Ennen kuin haet opiskelijaviisumia Belgiaan, sinun on ensin hyväksyttävä kurssille akkreditoidussa oppilaitoksessa ja maksettava rekisteröintimaksut (tämä palautetaan, jos viisumihakemuksesi hylätään). Jos olet kansainvälinen opiskelija, sinun on otettava yhteyttä lähimpään Belgian suurlähetystöön tai konsulaattiin maassasi. Suurlähetystö auttaa sinua selvittämään, tarvitsetko opiskelijaviisumin, ja opastaa sinua viisumihakemuksen läpi.

Opiskelijaviisumihakemustasi varten sinua voidaan pyytää toimittamaan seuraavat tiedot:

 • voimassa oleva passi/matkustustunnus;
 • todiste siitä, että sinulla on paikka tunnustetussa laitoksessa;
 • kopiot koulutustodistuksista;
 • yksityiskohdat kurssista;
 • todisteet riittävistä varoista elinkustannusten, opiskelu-, terveydenhuolto- ja kotiuttamiskustannusten kattamiseksi (617 euroa kuukaudessa lukuvuonna 2015–2016)
 • lääkärintodistus;
 • todiste siitä, että sinulla ei ole rikosrekisteriä, jos olet yli 21-vuotias.

Voit todistaa hyväksyntäsi tunnustetussa laitoksessa antamalla jonkin seuraavista:

 • virallinen vahvistus rekisteröitymisestä ohjelmaan;
 • todistus, joka osoittaa, että sinulla on pääsy ennakoituihin opintoihin;
 • todistus ilmoittautumisestasi valintakokeisiin.

Sinua voidaan myös pyytää toimittamaan kirje, jossa kerrotaan, miksi olet valinnut tietyn kurssin, miksi haluat opiskella Belgiassa ja miten tämä hyödyttää sinua. Lisäksi sinua voidaan myös pyytää osoittamaan jonkin verran kielitaitoa kielellä, jolla kurssia opetetaan.

Kahdeksan päivän kuluessa saapumisestasi Belgiaan sinun on käytävä paikallishallinnon toimistoissa/kaupungintalolla (maison communale/gemeentehuis) pyytääksesi oleskelulupaasi ja rekisteröityäksesi ulkomaalaisen väestörekisteriin.

Milloin kannattaa hakea?

Pitkäaikaisen oleskelun opiskeluviisumia varten on suositeltavaa varata aika suurlähetystöön vähintään kaksi kuukautta ennen lähtöäsi. Jos sinulla on lyhytaikainen viisumi, varaa aika vähintään 3 viikkoa ennen lähtöäsi.

Opiskelijaviisumin pituus riippuu kurssin pituudesta. Voit hakea oleskelulupasi uusimista vuosittain, noin 30–45 päivää ennen sen voimassaolon päättymispäivää.

Käsittelyaika

2 Months

Työmahdollisuudet

Jos olet ulkomaalainen opiskelija, joka on kirjoilla belgialaisessa oppilaitoksessa ja jolla on voimassa oleva oleskelulupa, voit työskennellä jopa 20 tuntia viikossa lukukauden aikana, kunhan se ei häiritse opintojasi. Sinun on hankittava työnantajaltasi kirjallinen määräaikainen sopimus, jota kutsutaan "opiskelijatyösopimukseksi", ja C-tyypin työlupa. Muussa tapauksessa voit työskennellä virallisten yliopistolomien aikana ilman belgialaista työlupaa.

Tuntia viikossa

20

Miksi tarvitset tämän tyyppisen viisumin?

Viisumihakemuksesi voidaan hylätä, jos sinulla on aiempaa rikoshistoriaa tai jos sinut on karkotettu EU:sta. Toinen syy hylkäämiseen on, jos asiakirjat, jotka osoittavat, että olet opiskelija, puuttuvat tai eivät ole täydellisiä.