31 PhD Ohjelmat sisään Humanististen tieteiden opinnot sisään Tšekki for 2024

PhD Ohjelmat sisään Humanististen tieteiden opinnot sisään Tšekki for 2024Filter
    • Prague, Tšekki

    Täysaikainen, Osa-aikainen

    4 vuotta

    Sekoitettu, Kampuksella

    Englanti

    Käytännön ja ekumeenisen teologian ja teologisen etiikan alan jatko -opintojen tarkoituksena on, että opiskelijat kehittävät tavanomaisella tavalla edistyneille opinnoille kykyään ajatella teologisesti ja syventää tietämystään teologisesta perinteestä sen ekumeenisessa, käytännöllisessä, ja eettiset ulottuvuudet asiantuntijatasolla. Opiskelija oppii kriittisesti analysoimaan ja pohtimaan alansa hankittuja tietoja ja käytettyjä menetelmiä sekä tulkitsemaan niitä sekä omissa erityistilanteissaan että nykyaikaisen tieteellisen tiedon monitieteisissä puitteissa. Väitöskirjansa aiheesta riippuen heidän opintonsa keskittyvät asiaankuuluvaan erikoistumiseen ekumeenisen tai käytännön teologian alalla (esimerkiksi homiletia, kateketiikka, poimenetiikka, käytännön kirkkokunta, hymnologia tai missiologia) tai teologiseen etiikkaan tai kristilliseen sosiaalityö (diakonia). Samaan aikaan he kuitenkin säilyttävät asianmukaisen näkemyksen ja tieteidenvälisen suuntautumisen, joka koskee kaikkia teologian aloja.

    • Prague, Tšekki

    Täysaikainen

    4 vuotta

    Sekoitettu, Kampuksella

    Englanti

    Historiallisen sosiologian pääaiheita ovat yhteiskunnalliset muutokset, modernisointi, modernisointiprosessit, sivilisaatioanalyysi, valtioiden ja kansakuntien muodostuminen, maailmanjärjestelmän muodostuminen ja globalisaation suuntaukset. Näitä kysymyksiä tarkastellaan laajasta vertailuanalyysistä, johon sisältyy laaja maantieteellinen näkökulma ja pitkän aikavälin aikaväli. Osa historiallisen sosiologian alasta käsittää useita osittaisia, erityisiä tutkimusalueita, joihin kuuluvat muun muassa kollektiiviset mentaliteetit, tavat ja sosiaalinen muisti. Historiallinen sosiologia on hyvin monipuolinen ja sisäisesti eriytetty tieteenala, jolla on yleisiä teoreettisia lähestymistapoja, useita erityisaiheita, erilaisia erikoistuneita tutkimussuuntia ja joka kehittää tutkimusta empiirisellä tasolla.

    • Prague, Tšekki

    Täysaikainen, Osa-aikainen

    4 vuotta

    Kampuksella

    Englanti

    Valmistunut on korkeasti koulutettu asiantuntija, joka on osoittanut kykynsä kehittää tietämystään luovalla tavalla.

    • Prague, Tšekki

    Täysaikainen

    4 vuotta

    Sekoitettu, Kampuksella

    Englanti

    Julkinen historia Ph.D. Ohjelma antaa opiskelijoille laajemman valikoiman historiatieteen tietoja ja taitoja sekä historiantieteen ja metodologisten suuntausten nykyaikaisia näkökohtia, jotka antavat opiskelijoille tärkeää osaamista esitelläkseen tulevaa tieteellistä työtään yhteisössä, ammatillisilla foorumeilla ja yleisöllä. Tämän ohjelman sovelluskehys johtaa opiskelijat julkisen historian didaktisointiin. Tutkimuksen ydin on väitöskirjan valmistuminen, joka edustaa omaperäistä laajaan tutkimukseen perustuvaa tieteellistä työtä, kirjallisuuteen ja maastotyöskentelyyn perustuvaa jatko- ja syvempää fokusointia, jossa hyödynnetään riittäviä metodologisia prosesseja, didaktisten periaatteiden etuja sekä kansainvälisen historiografian tuloksia. tutkimusta. Väitöskirjan tulee olla merkittävä lisäys tiettyyn historialliseen aiheeseen ja osoittaa opiskelijoiden kyvyt, tiedot ja taidot itsenäisen tieteellisen työn tekemiseen ja sen soveltamiseen käytännössä. Ohjelma ilman erikoistumista.

    • Prague, Tšekki

    Täysaikainen

    4 vuotta

    Sekoitettu, Kampuksella

    Englanti

    Modernin historian tohtoriohjelma esittelee tohtorin tutkinnon. opiskelijoille, joilla on mahdollisuus tehdä alkuperäistä tutkimusta aiheista, jotka koskevat Eurooppaa ja Pohjois -Amerikkaa 1800-, 20- ja 21 -luvuilla sekä kahden mantereen välisiä suhteita.

    • Prague, Tšekki

    Täysaikainen, Osa-aikainen

    4 vuotta

    Sekoitettu, Kampuksella

    Englanti

    Historiallisen ja systemaattisen teologian alan jatko -opintojen tarkoituksena on, että opiskelijat kehittävät tavanomaisella tavalla edistyneille opinnoille kykyään ajatella teologisesti ja syventää tietämystään teologisesta perinteestä sen historiallisessa ja systemaattisessa ulottuvuudessa. taso. Opiskelija oppii kriittisesti analysoimaan ja pohtimaan alansa hankittuja tietoja ja käytettyjä menetelmiä sekä tulkitsemaan niitä sekä omissa erityistilanteissaan että nykyaikaisen tieteellisen tiedon monitieteisissä puitteissa. Väitöskirjaprojektin aiheesta riippuen heidän opintonsa keskittyvät tiettyyn erikoistuneeseen historiallisen tai systemaattisen teologian alaan (esimerkiksi kirkon historia, dogmahistoria, systemaattinen teologia tai dogmatiikka), mutta samalla he säilyttävät asianmukainen visio ja tieteidenvälinen suuntautuminen, joka koskee kaikkia teologian aloja.

    • Prague, Tšekki

    Täysaikainen

    4 vuotta

    Sekoitettu, Kampuksella

    Englanti, Saksan kieli

    Uskonnonfilosofian alan jatko -opintojen tarkoituksena on, että opiskelijat kehittävät tavanomaisella tavalla edistyneitä opintoja varten kykyään tutkia filosofisia työkaluja ja lähestymistapoja käyttäen uskonnollisia ilmiöitä ja ihmiskulttuurin uskonnolliseen ulottuvuuteen liittyviä kysymyksiä, mukaan lukien teologinen ajattelu ja sen perinteet. Opiskelija oppii pohtimaan kriittisesti näitä lähestymistapoja ja niiden tuloksia ja tulkitsemaan niitä sekä niiden erityisessä kontekstissa että nykyisen akateemisen tiedon puitteissa. Suoraan moniammatillisen luonteensa vuoksi tämä opinto -ohjelma kehittää monimutkaisten kysymysten analysointiin tarvittavia taitoja, ja opiskelijat oppivat yhdistämään eri asiantuntijoiden näkökulmia ja diskursseja arvioidessaan tiettyjä tuloksia ja testaamaan hypoteeseja ja varmistamaan samalla, että käytetyt menetelmät ovat asianmukaisia , ajattelu on täsmällistä ja monimutkaiset tai kiistanalaiset ongelmat ilmaistaan selkeästi. Opinto-ohjelma johtaa paitsi asiantuntemuksen ja taitojen hankkimiseen myös kehittää kykyä ymmärtää näkemyksiä, käsitteitä, opetuksia ja teorioita, jotka eivät ole perinteisiä tai poikkeavat omasta, kehittää argumentatiivisia lähestymistapoja kriittiseen keskusteluun ja tarkentaa kyky arvioida itseään ja muotoilla oma mielipiteensä tai kantansa.

    • Prague, Tšekki

    Täysaikainen

    3 vuotta

    Sekoitettu, Kampuksella

    Englanti

    Tutkimus Applied Ethics on noin järjestelmällistä koulutusta kriittistä pohdintaa omaan ja muiden asenteiden, tunnustuksena piilossa oletuksia ja ennakkoluuloja ja unohdetaan eettisiä kysymyksiä. Voimme sanoa toisin sanoen, että se on noin syventää ymmärrystä lähestymistapa - ja tässä tapauksessa se on ala humanististen laajassa merkityksessä.

    • Prague, Tšekki

    Täysaikainen

    4 vuotta

    Sekoitettu, Kampuksella

    Ranskan kieli, Englanti

    Tohtoriohjelma Semiotiikka ja viestintäfilosofia tarjoaa vaativaa koulutusta, joka on tarpeen pätevälle filosofiselle ja semioottiselle tutkimukselle viestinnässä, sen kehityksessä, muutoksissa ja suhteissa muihin sosiaalialoihin. Opintoalue on monialainen. Tarkoituksena on tutkia viestintästrategioita, niiden sosiaalisia oletuksia ja niiden vaikutuksia. Kenttä on suunniteltu teoreettisesti, mutta jatko-oppilalla voi olla myös käytännön prosesseja, koska se auttaa ymmärtämään paremmin semioosin roolia joukkoviestinnän prosessissa. Opiskelijoita kannustetaan rakentamaan perinteiset sekä maailman että tšekkiläisen semiotiikan ja kommunikaatiofilosofian tutkimuslinjat hankkiakseen uusimmat teoreettiset tiedot ja kehittämään niitä luovasti.

    • Prague, Tšekki

    Täysaikainen, Osa-aikainen

    4 vuotta

    Kampuksella

    Valmistuneet Ph.D. Romanssikirjallisuuden ohjelma on korkeasti koulutettuja asiantuntijoita, jotka on koulutettu tekemään tutkimustyötä omalla alallaan (yhden tai useamman romanikielisen alueen kirjallisuus). He kykenevät analysoimaan valitun romanikielisen alueen kirjallisuutta pätevästi käyttäen synkronista tai diakronista lähestymistapaa ja nykyaikaisia kirjallisia menetelmiä ja tutkimusmenetelmiä. Lisäksi heidän asiantuntemuksensa sisältää yleisen kirjallisuusteorian tuntemuksen, vertailevan kirjallisuuden ja kirjallisuusteorian perusteet ja kritiikin, ja painotetaan erityisesti valittua romantiikan puhealuetta. Valmistuneet ovat päteviä tehtäviin korkeakouluissa (yliopistot, tutkimuskeskukset jne.); heidän kielitaitonsa ja laaja koulutuksensa edellyttävät tutkinnon suorittamista kulttuurilaitoksissa, tiedotusvälineissä, diplomatiassa ja muilla aloilla.

    • Prague, Tšekki

    Täysaikainen, Osa-aikainen

    4 vuotta

    Kampuksella

    Valmistuneilla on vankka tietämys alan nykyisistä suuntauksista ja he voivat omaksua luovan lähestymistavan asiaankuuluvaan lähdemateriaaliin. Valmistuneet voivat työskennellä alkuperäisten latinalaisten asiakirjojen, kuten kirjallisten ja diplomaattisten käsikirjoitusten, inkunabulien, paleotyyppien ja vanhojen tulosteiden kanssa, pystyäkseen tulkitsemaan ja valmistamaan ne julkaisua ja käännöstä varten. Valmistuttuaan filologiasta ja kirjallisuushistoriasta ja hankkimalla asiaankuuluvien historiallisten tieteenalojen (kodikologia, paleografia, diplomaattinen) ja kulttuurihistorian perusteet, valmistuneet ovat valmiita sijoittamaan keskiaikaiset ja varhaiset modernit teokset aikansa kontekstiin ja tulkitsemaan niitä myöhempien aikojen kulttuuriin ja yhteiskuntaan vaikuttava tekijä.

    • Prague, Tšekki

    Täysaikainen

    4 vuotta

    Sekoitettu, Kampuksella

    Englanti

    Tämän arvioitavaksi jätetyn opinto-ohjelman tavoitteena on kouluttaa ammattilaisia, jotka voivat soveltaa luovasti teoreettista asiantuntemustaan englannin opinnoissa laajasti käsitellyssä koulutuksen kontekstissa, joka kattaa kaikki koulutusvaiheet. Ohjelma edistää myös kekseliäisyyttä ja joustavuutta, mikä tuottaa oppineita asiantuntijoita, jotka voivat arvioida uudelleen vieraiden kieltenopetuksen jatkuvasti muuttuvat tarpeet ja sisällyttää ne omiin menetelmiinsä. Ehkä tärkeintä on, että tarkastettavaksi jätetty opinto-ohjelma on symbioosi toisaalta pääopintojen (eli englannin filologian, joka kattaa kieli- ja kirjallisuuskulttuuriset näkökohdat) ja toisaalta englannin didaktiikan ja soveltavan didaktiikan välillä. Tämä on ohjelma ilman erikoistumista.

    • Hradec Králové, Tšekki

    Täysaikainen

    4 vuotta

    Kampuksella

    Englanti

    Hradec Královén yliopiston filosofinen tiedekunta tarjoaa Ph.D. Tutkinto, jota voidaan harjoittaa kokopäiväisessä opiskelussa. Ph.D. ohjelma on tarkoitettu opiskelijoille, jotka ovat suorittaneet maisterin tutkinnon filosofian ja siihen liittyvien opintojen aloilla.

    • Pardubice, Tšekki

    Täysaikainen

    4 vuotta

    Kampuksella

    Englanti

    Center for Ethics as Study in Human Value, Filosofian ja uskonnontutkimuksen laitokseen kuuluva kansainvälinen tutkimusryhmä, kutsuu filosofian ja lähitieteenalojen tutkinnon suorittaneita hakemaan kansainvälisesti avointa tohtorintutkinto-stipendiä.

    • Brno, Tšekki

    Täysaikainen

    4 vuotta

    Sekoitettu, Kampuksella

    Englanti

    Englanninkielisen kirjallisuuden jatkotutkinto-ohjelma tarjoaa syventävää ohjausta kirjallisuuden perinteisillä alueilla sekä asiayhteyteen liittyvässä, monitieteellisessä ja kansainvälisessä lähestymistavassa kirjallisuuteen ja kulttuuriin.