Ph.D. fysiikassa

Yleistä

Ohjelman kuvaus

Aihe

Koko opiskelu suoritetaan 240 op: lla, se sisältää 8 lukukautta ja kestää 4 vuotta. 240 ECTS-pisteestä 180 ECTS on tarkoitettu opiskelijan yksilölliseen työskentelyyn yksilöllisen tutkimustyön (IRW) puitteissa ja 60 ECTS on tarkoitettu organisoituihin opintoihin. Näiden sisällä opiskelija suorittaa pakolliset kurssit Johdanto tutkimukseen ja seminaariin (3 op), opinnot yhteensä 6 ECTS, opiskelija suorittaa 30 ECTS: n järjestämää opinto-opastusta yhdessä tutor-työn kanssa pakollisessa yksilöllisessä muodossa Tutkimustyön IV aiheet (3 op), yhteensä 15 op) ja yksilöllinen tutkimustyö VI (6 op) ja tohtorintutkinnon alainen (9 ECTS). Loput 24 ECTS opintopistettä 60 ECTS: stä ovat valinnaisia, minkä opiskelija saa suorittamalla kolme valinnaista ydinkurssia (kummassakin 6 op) valituissa moduuleissa fysiikka, biofysiikka, kasvatusfysiikka ja kahdella valinnaisella kurssilla siirrettävät taidot I ja II (3 op) kukin).

IRW: ssä ehdokas tutkii väitöskirja-aiheeseensa liittyviä kysymyksiä. Hakija esittelee konseptin ja keskeiset ideat kurssiseminaarissa kolmannen vuoden toisella puoliskolla.

Mentorin valinta

Yleensä ennen jatko-opintoihin ilmoittautumista opiskelijan on valittava työohjaaja, joka on yleensä fysiikan tohtoriohjelman yhden aineen asiantuntija. Työn ohjaajan on vahvistettava hakemus kirjallisesti ja ilmoitettava fysiikan laitoksen jatkotutkintovaliokunnalle. Jos jatkotutkijalla ei ole valittua työohjaajaa ilmoittautumisajankohtana, ilmoittautuminen ei ole suositeltavaa. Jos tohtorikoulutettava vaatii ilmoittautumista, hänen on nimitettävä toimiva mentori ennen ilmoittautumistaan fysiikan laitoksen opinto-ohjelmaan ja viimeksi mainitun on hyväksyttävä se. Toimivan mentorin nimi ilmoitetaan ilmoittautumisessa tohtorikoulutettavan ja tiedekunnan välisessä koulutussopimuksessa. Sopimuksessa määritetään jatko-opintojen sisältö ja ajoitus sekä osapuolten vastuut ja velvollisuudet.

121777_DSCF1933-1.jpg

Moduulin ja valinnaisten valinnat

Opintojakson alussa opiskelija valitsee sopivasti työohjaajan kanssa opiskelualueen: fysiikan, biofysiikan tai kasvatusfysiikan. Vastaavasti hän valitsee valittavien eri sarjoista. Jos opiskelija haluaa yksilöllisesti suunnitellun ohjelman, hän valitsee fysiikan moduulin, joka on laajin, mutta jos hän haluaa keskittyä nimenomaisesti biofysiikan tai fysiikan alaan koulutuksessa, hän valitsee toisen kaksi moduulia.

Opiskelija valitsee edellä mainituista valittavien aiheiden joukosta sopimalla potentiaalisen mentorin kanssa väitöskirjan aiotun aiheen ja siihen liittyvän yksilöllisen tutkimustyön väitöskirjan aiheen mukaan. Opiskelijat, jotka valitsevat fysiikan moduulin, valitsevat kaikki kolme valittavissa olevaa opintosuorituskykyä 6 op: lla FYSIKA-kurssilta. Opiskelijat, jotka valitsevat biofysiikan moduulin, valitsevat kolmesta valinnaisesta kurssista, joissa kullakin on 6 op, vähintään kaksi biofysiikan sarjasta ja korkeintaan yksi fysikaalisten sarjoista. Opiskelijoiden, jotka valitsevat kasvatusfysiikan moduulin, valitaan kolmesta valinnaisesta kurssista, joissa kussakin on 6 op, vähintään yksi ISOPHYSICS-sarjasta, korkeintaan yksi FYSIKA-sarjasta ja enintään yksi muista koulutuksen alan akkreditoiduista tohtoriohjelmista ( pedagogia, didaktiikka jne.)

Sovittuaan työn ohjaajan kanssa opiskelija voi ansaita 12 opintopistettä tämän ohjelman valinnoista muihin merkityksellisiin akkreditoituihin opinto-ohjelmiin, joiden valinnan on oltava Mariborin yliopiston fysiikan laitoksen jatko-opintokomitean hyväksymä.

Opintojen valmistuminen

Opiskelija suorittaa opintonsa onnistuneesti suoritettuaan kaikki ohjelman vaatimukset, kerääen siten yhteensä vähintään 240 op, toimittamalla kirjallisen väitöskirjan ja puolustaen sen. Ennen väitöskirjan jättämistä hakijan on täytettävä muut ehdot, jotka tarkennetaan tarkemmin UM-tohtorikoulun tohtoriohjelman säännöissä.

121773__DSC4142-1.jpg

Viimeksi päivitetty Syys 2019

Oppilaitoksesta

The Faculty of Natural sciences and Mathematics (FNM) was founded in 2006. It came to be when the Faculty of Education broke down into three different faculties. FNM is divided into different departme ... Lue lisää

The Faculty of Natural sciences and Mathematics (FNM) was founded in 2006. It came to be when the Faculty of Education broke down into three different faculties. FNM is divided into different departments: Department of Biology, Department of Physics, Department of Mathematics and Computer Sciences and Department of Technical Studies. The vision of the faculty is to be the leading educational, research and applicatory developing center in the region studying the fields of Biology, Ecology, Physics, and Mathematics. It also strives to be the leading center for educating future teachers in Slovenia in different fields such as Science, Mathematics and Technical studies. Näytä vähemmän