Kvantitatiivinen biotieteiden tohtoriohjelma

Yleistä

Lue lisää ohjelmasta oppilaitoksen verkkosivuilta

Ohjelman kuvaus

QBM pyrkii kouluttamaan nuorten tutkijoiden kohorttia, joka on tiukasti kotitieteen kurssissaan, mutta on hyvin perehtynyt moniin lähestymistapoihin ja ajattelutapoihin. Tavoitteena on, että opiskelijat pääsevät mukavasti kommunikoimaan perinteisten rajojen yli, erityisesti kokeilun ja kvantitatiivisen teorian välisen jakautumisen välillä, jotta ne voisivat olla tieteellisesti kaksikielisiä tai monikielisiä. Tätä varten koulu tarjoaa integroidun monialaisen tohtorin. ohjelma, joka koostuu kolmesta pääkomponentista:

  1. Monitieteinen tutkimushanke, jossa yhdistyvät eri alojen käsitteet ja menetelmät.
  2. Merkittävä muodollisen kurssityön ohjelma, jossa on yleinen ja yksilöllinen osa, joka keskittyy monitieteelliseen ydinkurssiin, joka kattaa biotieteen keskeiset ongelmat useista näkökulmista.
  3. Lisätoiminnot opiskelijoiden muiden siirrettävien taitojen parantamiseksi, jotta he voivat menestyä tieteessä kilpailukykyisenä ammattina.

QBM-tohtoriohjelma on täysin yhteensopiva Bolognan kanssa ja johtaa Dr. reriin. nat. tai Ph.D. asteen. Opiskelija antaa kirjallisen väitöskirjansa PI: n tiedekunnalle ja puolustaa saman tiedekunnan määräysten mukaisesti.

Monitieteinen tutkimus

Opiskelijan tutkimushankkeet sijaitsevat kahden tieteenalojen välisessä rajapinnassa ja ovat tyypillisesti osa kahden QBM: n PI: n jatkuvaa yhteistyötä, joka toimii neuvonantajana ja neuvonantajana. Hanke on ankkuroitu opiskelijan ensisijaiseen koulutuskenttään, joka on yleensä myös tärkein neuvonantaja, mutta vaatii läheistä vuorovaikutusta toisen kurin kanssa, jota yleisesti edustaa neuvonantaja. Vaikka opiskelijat ovat vahvasti sijoittautuneet neuvonantajansa laboratorioon, ne kehittävät myös vahvoja sidoksia, sekä ammatillisia että henkilökohtaisia, yhteistyössä neuvonantajan ja hänen ryhmänsä kanssa tarvittaessa.

Opiskelijalla on opinnäytetyön neuvoa-antava komitea (TAC) ja raportoidaan siitä vuosittain. TAC koostuu ihanteellisesti vähintään kolmesta jäsenestä (neuvonantaja, neuvonantaja / QBM: n toinen jäsen, QBM: n kolmas jäsen) ja tarvittaessa tai halutessaan lisää ulkopuolisia jäseniä.

Kurssityö

QBM-kurssityön tavoitteena on tarjota opiskelijoille rajat ylittävä ja monitieteinen koulutus, joka kattaa biologisten tieteiden määrällisten ja laadullisten lähestymistapojen välisen kuilun.

Primer-kurssimme luovat vahvemman perustan opiskelijan ensisijaisen koulutusalueen ulkopuolelle. Tarjoamme kohdennettuja syöttökursseja, kuten ohjelmointia, biokemiaa (ei-elämän tutkijoille) , tilastoja, bioinformatiikkaa ja matematiikkaa ja biofysiikkaa eri tasoilla, jotka on erityisesti suunniteltu opettamaan asiaankuulumattomia perusteita ei-asiantuntijoille .

Luentosarjan QBM-opiskelijat ehdottavat, kutsuvat ja vastaanottavat ulkoisia kaiuttimia tässä kuukausitapahtumassa. QBM-aiheisiin aiheisiin liittyviä luentoja täydennetään lehtiklubilla, jossa on vieraileva puhuja.

Jotta opiskelijat voisivat tukea tohtorintutkinnon aikana siirrettäviä taitoja, tarjoamme pehmeitä taitoja . Jopa parhaat tutkimustulokset eivät tunnu yhteisössä, jos niitä ei esitetä selkeästi ja johdonmukaisesti. Voit oppia, että tarjoamme kursseja, kuten tieteellistä kirjoittamista, esittelytaitoja ja hyvää tieteellistä käytäntöä.

Ja lopuksi, vuotuinen QBM-vetäytyminen tuo kaikki QBM-opiskelijat yhteen epäviralliseen tieteelliseen ympäristöön, jossa he esittelevät tutkimuksiaan lyhyissä keskusteluissa ja julisteissa ja osallistuvat kutsutun puhujan luentoihin.

Ulkoiset tapahtumat:

Kannustamme myös opiskelijoita osallistumaan kansainvälisiin konferensseihin, työpajoihin, kesäkouluihin LMU: ssa tai muissa oppilaitoksissa sekä niiden tutkimustyöhön liittyvissä jatkokursseissa. Lisäksi opiskelijoilla on erilaisia mahdollisuuksia osallistua Münchenin tiedeyhteisön tapahtumiin omien tutkimushankkeidensa mukaisesti. Näihin tapahtumiin kuuluvat luentosarja, symposiumit ja seminaarit, joita tarjoavat viisi tutkimuskeskusta, jotka ovat edustettuina QBM: ssä, NanoScience-keskuksessa (CeNS) ja huippuosaamisen klustereissa Nanosystems Initiative Munich (NIM) sekä Integrated Protein Science Center (München). CIPSM), Max-Planck-Biokemian instituutti ja Münchenin Helmholtz-keskus.

Valintamenettely

Kirjallisen hakemuksensa perusteella valitut ehdokkaat kutsutaan haastatteluun Müncheniin tutkimaan molemminpuolista kiinnostusta isäntälaboratorion ja tutkijakoulun kanssa. Hakijat, jotka ovat täyttäneet kriteerit ja jotka on sovitettu PI- ja isäntälaboratorioihin, kutsutaan mukaan ohjelmaan.

QBM kattaa matkakulut ja haastatteluviikon majoituksen.

Viimeksi päivitetty Maalis 2020

Oppilaitoksesta

Welcome to the Graduate School of Quantitative Biosciences Munich (QBM). Our School aims at preparing young life scientists for the new era of quantitative, systems-oriented bioscience. It provides an ... Lue lisää

Welcome to the Graduate School of Quantitative Biosciences Munich (QBM). Our School aims at preparing young life scientists for the new era of quantitative, systems-oriented bioscience. It provides an innovative, integrated Ph.D. training program that is international in outlook and brings together a range of diverse disciplines, from biochemistry and medicine to bioinformatics, experimental and theoretical (bio-)physics, and applied mathematics. Näytä vähemmän