DBA johtamisen ja tekniikan alalta

Yleistä

Lue lisää ohjelmasta oppilaitoksen verkkosivuilta

Ohjelman kuvaus

Mikä on johtamisen ja tekniikan DBA?

Johtamisen ja tekniikan DBA on tohtoriohjelma vanhemmille ammattilaisille, joilla on älyllistä uteliaisuutta ja jotka haluavat vaikuttaa.

Johtamisen ja tekniikan DBA on tohtoriohjelma ammattilaisille, joilla on laaja kokemus. Ohjelma on tarkoitettu niille, jotka haluavat tehdä muutoksia organisaatioissaan ja laajemmissa yhteisöissä hyödyntämällä häiritsevien tekniikoiden potentiaalia.

Tavoitteenamme on kehittää uudenlainen "tieteellinen lääkäri", joka kykenee soveltamaan huippututkimusta nykyisiin johtajuusongelmiin, jotka edellyttävät korkean tason ymmärrystä uusista tekniikoista ja niiden potentiaalista.

Lisäksi tämä tohtorin tutkinto tarjoaa korkeatasoisille ammattilaisille erinomaiset verkostoitumismahdollisuudet ja mahdollisuuden osallistua oppimis- ja innovaatioyhteisöön, joka edistää teollisuuden, parhaiden käytäntöjen kehittämistä, hyvinvointia edistävän julkisen politiikan muotoilua ja kanavoida teknologiset häiriöt yhteiskunnan hyväksi.

Ohjelma opetetaan yhteistyössä Comillas ICADE: n (kauppatieteiden tiedekunta ja oikeustieteellinen tiedekunta) ja Comillas ICAI: n (teknillinen korkeakoulu) kanssa. Tämä strateginen allianssi yhdessä Comillasin paavillisen yliopiston humanistisen perinteen kanssa on avain teknologian tarjoamiin haasteisiin ja uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin kattavasti.

DBA on kolmivuotinen ohjelma, jossa yhdistyvät lyhyet kurssit ensimmäisen puolitoista vuoden aikana innovaatioihin ja tutkimukseen toisella puoliskolla, mikä johtaa väitöskirjan onnistuneeseen puolustamiseen. Valmistuneet hankkivat Comillasin paavillisen yliopiston kauppatieteiden tohtorin tutkinnon .

Yhteistyö MIT Sloanin kanssa

MIT Sloan Management School ja Universidad Pontificia Comillas ovat allekirjoittaneet sopimuksen yhteisymmärryksestä yhteistyöstä jatko-opetuksen alalla. Johtamisen ja tekniikan DBA-opiskelijamme suorittavat kurssin MIT Sloanissa aiheesta Häiritsevät liiketoimintamallit. Olemme vakuuttuneita siitä, että tämän tyyppinen toiminta ilmoittaa alkunsa pitkästä ja hedelmällisestä suhteesta instituutioidemme välillä.

Opiskelijamme sanovat seuraavan

DBA-opiskelijoiden ensimmäisellä kohortilla on tämä sanottava ohjelmasta.

"DBA-ohjelma on ainutlaatuinen tilaisuus riittävän vanhemmille ammattilaisille, jotta heitä voidaan harkita johtotehtävissä saadakseen syvällisen käsityksen tekniikan vaikutuksista liike-elämässä, mikä on tarpeen kasvavan aukon täyttämiseksi."
Paula García Arana, suunnittelu-, valvonta- ja sääntelyjohtaja, Santander Consumer Finance

"DBA on täydellinen tapa ammattilaiselle, jolla on laaja kokemus aloittaa tohtorin tutkinnossa. Se yhdistää parhaan akateemisen ja ammattilaisen lähestymistavan tutkimukseen ja innovointiin."
Jose Antonio López, Muñozin toimitusjohtaja Ericsson Espanja

"Meillä kaikilla on asiaankuuluva kokemus ohjelmasta, ja täällä opimme kriittisen katsauksen ja teorioiden järjestelmällisen soveltamisen, jotta voimme todella tehdä muutoksia alallamme."
Carlos Gómez-Múgica de la Rica, Mago Equity Partnersin perustaja

Mikä tekee meistä erilaisia

89% C-Suite-kannat

Suurin osa ensimmäisen kohortin opiskelijoista on organisaatioidensa C-tason johtajia ja 55% on yritysten toimitusjohtajia tai kumppaneita.Työkokemus

44 prosentilla opiskelijoista on yli 25 vuoden työkokemus.

Toimialat

Opiskelijamme tulevat eri taustoista:

 • Taloudellinen: 38%
 • Ruoka ja juoma: 6%
 • Energia: 13%
 • Konsultointi: 19%
 • Kansalaisjärjestöt: 13%
 • Teollinen: 6%
 • Televiestintä: 6%


Hakijan profiili

Johtamisen ja tekniikan DBA on tarkoitettu ehdokkaille, joilla on seuraavat profiilit:

 • 20 vuoden työkokemus, mukaan lukien muutaman vuoden ylimmän johdon tehtävät, tai
 • 15 vuoden työkokemus, johon sisältyy muutama vuosi ylimmän johdon tehtäviä ja maisteriohjelma yhteiskuntatieteiden, humanismin tai tekniikan aloilla, tai
 • 15 vuoden työkokemus, johon sisältyy muutaman vuoden ylimmän johdon vastuualueet ja akkreditoitu sertifikaatti ehdokkaan osaamisalueella (esim. CFA-valtakirja)
 • Ammattimainen englanninkielinen taito
 • Muut profiilit voitaisiin arvioida ottaen huomioon heidän uransa ja työelämänsä vaikutukset.

Lisävaatimukset

Englannin taso: vähintään B2 ja C1 erittäin suositeltavaa.

opetussuunnitelma

DBA on rakennettu kahteen vaiheeseen:

Ensimmäisen puolentoista vuoden aikana osallistujat osallistuvat jatkokoulutukseen ja määrittelevät tutkimuskysymyksensä. Tämän vaiheen lopussa ja tutkimuksen onnistuneen arvioinnin jälkeen osallistujat hankkivat johtamisen ja teknologian syventävän tutkinnon.

Toisen ja varsinkin kolmannen vuoden aikana osallistujat tekevät tutkimuksensa ja kirjoittavat DBA-tutkielman, jonka heidän on puolustettava kolmannen vuoden lopussa.

Yliopisto tarjoaa koko ohjelman ajan ja elinikäisen oppimisen ehdotuksena alumneille erikoistuneita koulutus pillereitä johtamiseen ja tekniikkaan liittyvistä kysymyksistä.

Vuosi 1

 • Syventävät kurssit (12 viikonloppua + 1 intensiivikurssi)
2. vuosi

 • Syventävät kurssit (4 viikonloppua + 1 valinnainen intensiivikurssi)
 • Tutkimusehdotus
 • Yhteistyöistunnot (2 viikonloppua)

3. vuosi

 • Yhteistyöistunnot (3 viikonloppua)
 • tutkimus
 • Opinnäytetyön puolustaminen


Viimeksi päivitetty Loka 2020

Oppilaitoksesta

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals.

ICADE Business School, as an integral part of the Faculty of Economics and Business Administration at Comillas Pontifical University, benefits from a long history of training business professionals. Näytä vähemmän